ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφυγε σαν σήμερα...

Έφυγε σαν σήμερα...

Νίκος Γεωργαλιός, έφυγε σαν σήμερα 24 Ιουνίου 2008, την ίδια ημερομηνία με τον Ρήγα Βελεστινλή. 

Είχε τεράστια αγάπη για τον τόπο του και για τον Ρήγα, τον οποίο είχε υποδυθεί και σε θεατρική παράσταση ως μαθητής του σχολείου. 
 
Στον ομώνυμο ρόλο του μεγάλου Εθνεγέρτη
Με ομάδα συνεργατών δημιούργησε τον πρώτο εκθεσιακό χώρο "Ρήγας Βελεστινλής" στο Βελεστίνο και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου, όπου υπήρχε εκθεσιακό υλικό για τη ζωή και το έργο του Ρήγα αλλά και πληροφορίες για την περιοχή του πρώην Δήμου Φερών. Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν 27 /10/2007, ένα έτος πριν φύγει από τη ζωή. Πλέον υλικό της έκθεση φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Ρήγας Βελεστινλής στο Κεφαλόβρυσο.
Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου - Φωτογραφία, Γιώργος Παπαϊωάννου
Επίσης, παράλληλα με την έκθεση δημιούργησε με τους συνεργάτες του και την συλλεκτική έκδοση "ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΕΡΑΙΑ ΓΗ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ".
 
20 Δεκεμβρίου 1990 - Ορκωμοσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του τότε Δήμου Βελεστίνου - Εικονίζονται από αριστερά, Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτριος Καζάς, ο Βασίλης Βαϊόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γαρύφαλλος Γεροβασίλης, ο Δημήτριος Κουβάτας και ο Νίκος Γεωργαλιός.
 
Κρουαζιέρα στον Δούναβη (1994)  - Από επίσκεψη αντιπροσωπείας του τότε Δήμου Βελεστίνου στο Βελιγράδι - από αριστερά ο Βασίλειος Μουντάκης, ο Κώστας Παπαθεοδώρου και ο Νίκος Γεωργαλιός
Ασχολήθηκε με τα κοινά και τα πολιτιστικά του τόπου του από την ηλικία των 18 ετών έως και το 2008 (51 ετών) που έφυγε από τη ζωή.
 
Ενας άνθρωπος της προσφοράς με καθαρή ψυχή και αγάπη για τους ανθρώπους και τη γενέτειρά του.
1993 - Τιμητική εκδήλωση για τα αδέρφια Πάντου