ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος λειτουργεί χωρίς προγραμματισμό και πρόβλεψη

Βέλη για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις αλλά και φλέγοντα, όπως αναφέρει, θέματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου εξαπολύει προς τη δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Κουσκουρίδας
Ο Δήμος λειτουργεί χωρίς προγραμματισμό και πρόβλεψη

Αναλυτικά, η επιστόλη του στο Μουσικό Βαγόνι

Όταν έχεις την ευθύνη της διοίκησης του δήμου και δεν μπορείς να προγραμματίσεις και να προβλέψεις τρις βασικές ανάγκες του δήμου και των δημοτών, μοιραία ποτέ δεν θα  είσαι δημιουργικός  για να προσφέρεις σωστές υπηρεσίες στους δημότες.

Είναι το δεύτερο κατά σειρά δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο που γίνεται και καλούμαστε ως δημοτικοί σύμβουλοι, μέσα σε μισή ώρα (εάν είσαι τυχερός και διαβάσεις το mail της πρόσκλησης) κι ενώ βρισκόμαστε στα μέσα σχεδόν του καλοκαιριού, να αποφασίσουμε εάν θα  προσλάβουμε  10 άτομα για την καθαριότητα της παραλίας στο Καμάρι και γενικά των  χώρων που θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις .

Προφανώς και συμφωνώ στην πρόσληψη κύριε πρόεδρε, αλλά στα μέσα του καλοκαιριού θυμήθηκε η δημοτική αρχή ότι έχουμε θεσμική  υποχρέωση να καθαρίσουμε την παραλία και τις πλατείες;

Οκτώ χρόνια είμαι δημοτικός σύμβουλος, παρακολουθώ και βλέπω πως λειτουργεί ο δήμος και  δηλώνω με απογοήτευση ότι δεν υπάρχει ευοίωνη προοπτική και μέλλον με τον τρόπο και την νοοτροπία που λειτουργούμε .

Κύριε πρόεδρε επειδή κάποιος κάνοντας πολιτική, (δεν ξέρω εάν έγινε με την δική σου άδεια πρόεδρε, αλλά τα πρακτικά είναι δική σου ευθύνη ) δημοσίευσε τα πρακτικά του προηγούμενου δια περιφοράς και αυτό δημοτικού συμβουλίου δηλώνοντας ότι εγώ δεν ψήφισα το θέμα της διαφημιστικής δαπάνης.

Σας ενημερώνω ότι δεν ψήφησα κανένα από τα θέματα,  διαμαρτυρόμενος με τον τρόπο που λειτουργεί το Δ.Σ , όταν  μας ζητάς να ψηφήσουμε δια περιφοράς θέματα τα οποία έχουν προκύψει πριν από μήνες και δεν μπορεί να έχουν την έννοια του επείγοντος.

Να σας θυμίσω ότι στο τελευταίο δια ζώσης Δ.Σ σας είχα επισημάνει με συγκεκριμένα παραδείγματα ότι είναι λάθος και αναποτελεσματικός ο τρόπος που έρχονται τα θέματα για συζήτηση και ψήφιση.

Να σας θυμίσω κύριε πρόεδρε ότι τον Οκτώβριο μας καλέσατε δια περιφοράς και πάλι να ψηφίσουμε ένα θέμα πολύ σημαντικό, την ένταξη σε διακανονισμό (ρύθμιση) με εγγύηση του Δήμου  της οφειλής της ΔΕΥΑΡΦ στην ΔΕΗ και δεν ξέραμε τότε, αλλά ούτε  και μέχρι σήμερα , γιατί κανείς δεν ξέρει ή δεν  θέλει να μας πει, πόσα χρωστάμε στη ΔΕΗ και μπήκαμε εμείς ο Δήμος και κατά συνέπεια και οι δημότες εγγυητές στο χρέος της ΔΕΥΑΡΦ προς την ΔΕΗ.

Κύριε πρόεδρε προσωπικά είμαι σύμφωνος να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά και οι αποφάσεις του Δ.Σ , άλλωστε η παράταξη μας και συγκεκριμένα ο Απόστολος Παπατόλιας είχε προτείνει  τα Δ.Σ να γίνονται μέσο διαδικτύου, από το Μουσικό Βαγόνι,  για να τα παρακολουθούν και να ενημερώνονται οι δημότες.

Σας ενημερώνω ότι την σημερινή θέση μου θα την δημοσιοποιήσω ο ίδιος στο Μουσικό Βαγόνι, αλλά σας ζητώ γιατί είναι θεσμική υποχρέωση σας στο επόμενο Δ.Σ, όπως και να το κάνετε, δια περιφοράς ή δια ζώσης, να μας ενημερώσετε για να μάθουμε εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι,  πόσα  επιτέλους  χρωστάμε στην ΔΕΗ.

Προφανώς το ποσό πρέπει να το δημοσιοποιήσετε εσείς ο ίδιος  στο Μουσικό Βαγόνι για να το μάθουν και να γνωρίζουν και οι δημότες.

Με εκτίμηση

Κουσκουρίδας Μιχάλης - Δημοτικός Σύμβουλος