ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναντήσεις Δ. Κανελλή με τους "Μάγνητες Τυφλούς" και την Ένωση Καταναλωτών Μαγνησίας.

Συναντήσεις Δ. Κανελλή με τους "Μάγνητες Τυφλούς" και την Ένωση Καταναλωτών Μαγνησίας.

Το ΔΣ του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» επισκέφθηκε  ο υποψήφιος του ΜέΡΑ25 Κανελλής Δημήτρης.

Από την πλευρά του προέδρου κ. Παρασκευά υπήρξε ενημέρωση για τα ζητήματα που υπάρχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των τυφλών της Μαγνησίας στην καθημερινότητά της και δη στην προσβασιμότητα και στην προσπελασιμότητα σε όλα τα επίπεδα. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν οι διεκδικήσεις που έχει το σωματείο προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά.

Από την πλευρά του Κανελλή Δημήτρη και του ΜέΡΑ25 Μαγνησίας σημειώθηκε ότι τόσο για το ζήτημα των ατόμων με αναπηρία όσο και στο σωματείο τυφλών αλλά και στα ζητήματα της δημόσιας υγείας και περίθαλψης θα προσπαθεί συνεχώς να διεκδικεί και να τα αναδεικνύει. Κι αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα και εκεί διαφαίνεται επίσης η αλληλεγγύη και ανθρωπιά μιας κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που δεν βάζει τα κέρδη και τις ζημιές πάνω από τους ανθρώπους. Αντιθέτως μιας κοινωνίας που έχει κοινωνική ευαισθησία και ισοτιμία.

Τέλος, επειδή το Σωματείο των Μάγνητων Τυφλών παράγει ουσιαστικό έργο και είναι ένα σωματείο που αξίζει να στηρίζεται, τόσο το ΜέΡΑ25 Μαγνησίας θα στηρίξει τις όποιες προσπάθειες του σωματείου.

Επίσης συνάντηση του Κανελλή Δημήτρη, υποψήφιου βουλευτή ΜέΡΑ25, έγινε με την Ένωση Καταναλωτών Μαγνησίας. Στη συνάντηση από την πλευρά του ΔΣ, αναφέρθηκαν τα πιο βασικά ζητήματα που απασχολούν τους καταναλωτές και είναι κυρίως αυτό της ακρίβειας, του πληθωρισμού και των κόκκινων δανείων. Η εκτίμηση της Ένωσης Καταναλωτών Μαγνησίας είναι ότι το επόμενο φθινόπωρο οι συνθήκες θα είναι πολύ πιο δύσκολες και πολλά νοικοκυριά θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο κι αδυναμία κάλυψης ουσιαστικών αναγκών. Αναφέρθηκε επίσης ότι η Ένωση Καταναλωτών και στη Μαγνησία συνεχώς διαπιστώνει και καταγγέλλει τον τρόπο που τα διάφορα funds, με τη στήριξη των τραπεζών, διαχειρίζονται το ζήτημα των κόκκινων δανείων, προσπαθώντας να αισχροκερδούν σε βάρος των δανειοληπτών.

Από την πλευρά του Κανελλή Δημήτρη, αναφέρθηκε ότι τα ζητήματα αυτά αποτελούν την προμετωπίδα της προγράμματος και των αιτημάτων του ΜέΡΑ25. Γι΄αυτό και το ΜέΡΑ25 έχει διαμορφώσει προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα (αντικατάσταση ΗΡΑΚΛΗ από τον Οδυσσέα, αυτόματη τιμαριθμική προσαρμογή των μισθών, μείωση του ΦΠΑ στο 15%, ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών Δήμητρα κ.α.) που θα ελάφρυναν την πραγματικότητα αυτή

Τα ζητήματα αυτό το ΜέΡΑ25, ακριβώς επειδή θέλει να εκφράζει την ελληνική κοινωνία που παλεύει να τα βγάλει πέρα, θα τα αναδεικνύει ακούραστα τόσο μέσα στη Βουλή όσο κι έξω από αυτή.

Για αυτό η φωνή του ΜέΡΑ25 αξίζει να στηριχθεί την 25η Ιούνη και να είναι μέσα στη Βουλή