ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεβίωσε η Χαρούλα Γεωργαντζά που διακρίθηκε στα πρώτα μεταπολεμικά καλλιστεία

Κατάγονταν από την Κεράσια
Απεβίωσε η Χαρούλα Γεωργαντζά που διακρίθηκε στα πρώτα μεταπολεμικά καλλιστεία

 

Απεβίωσε πρόσφατα στην Αθήνα  η Χαρούλα Γεωργαντζά-Μπλαμούτση, που κέρδισε σε ηλικία 18 ετών το τίτλο Β` Σταρ Ελλάς, στα καλλιστεία  που διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 5 Απριλίου1952, οργανωμένα από την εφημερίδα "Έθνος" τα οποία υπήρξαν τα πρώτα Ελληνικά Καλλιστεία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον εμφύλιο που ακολούθησε.

Όπως αναφέρουν  ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, σύσσωμη η κοσμική Αθήνα παρευρέθηκε στο γεγονός, και μεταξύ αυτών ο Στρατηγός Παπάγος και ο υπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος.

Παρουσιαστές ήταν η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος. Νικήτρια έστέφθη η Νταίζη Μαυράκη από την Κρήτη. Κατά την διάρκεια της τελικής αναμέτρησης το κοινό είχε χωριστεί σε Μαυρακικούς, Γεωργαντζικούς και Πατιμεζακικούς.

Η Χαρούλα, έτσι ήταν γνωστή, άλλωστε ενδεικτικό είναι και το πρωτοσέλιδο του "Έθνους" οπού μνημονεύεται με το μικρό της όνομα, δείγμα το πόσο οικεία υπήρξε με το πλήθος, είχε καταγωγή από  την Κερασιά της Μαγνησίας, η μητέρα της ήταν το γένος Γκούντα.

Κατόπιν της πρόσφατης εκδημίας της, επιθυμία των οικείων της είναι τα οστά της να μεταφερθούν στην Άνω Κερασιά.

Για την εκπλήρωση της επιθυμία αυτής ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και το Δ.Σ. του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να  πραγματοποιηθεί.