ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Εργασίες συντήρησης στον Ι.Ν. Θεοτόκου στον Πλατανιά Πηλίου

Μ. Χρυσοβελώνη: Ο Ιερός Ναός της Θεοτόκου στον Πλατανιά Πηλίου θα συνεχίσει να έχει την αίγλη που του αρμόζει
Εργασίες συντήρησης στον Ι.Ν. Θεοτόκου στον Πλατανιά Πηλίου

Αναλυτικά:

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων, Τμήμα Μελετών Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων) εγκρίνεται η μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου, στην περιοχή "Μούσγες" Πλατανιά Πηλίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Οι εργασίες συντήρησης θα εκτελεστούν υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. 

Η σχετική εγκύκλιος αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με ημερομηνία 18 Ιουνίου 2019, αριθμό πρωτοκόλλου Φ23/326243/232828/3343/310 και φέρει τις υπογραφές της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Στρατή.

Σημειώνεται ότι είχε κατατεθεί αίτημα προς την υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μαρίνα  Χρυσοβελώνη για την συμβολή της στην διεκπεραίωση του δίκαιου αιτήματος από τους κατοίκους του οικισμού και από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού πατήρ Κωνσταντίνο Μπουρτζή, οι οποίοι και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την υφυπουργό για την αίσια έκβαση της υπόθεσης.