ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι υποψήφιοι του Πράσινο & Μωβ στην Μαγνησία

Οι κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις
Οι υποψήφιοι του Πράσινο & Μωβ στην Μαγνησία

Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής η Οικολογία είναι μονόδρομος!

Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Μέλλον για όλα τα όντα του πλανήτη 

Οι κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις του Πράσινο & Μωβ 

Το Πράσινο & Μωβ είναι μια ευρεία πολιτική συμμαχία 7 κομμάτων με σαφές πολιτικό όραμα:  ένα βιώσιμο μέλλον με κοινωνική δικαιοσύνη για όλα τα όντα του πλανήτη. Τα μέλη του Πράσινο & Μωβ φιλοδοξούμε να επαναφέρουμε στην πολιτική αξίες και ηθική που έχουν χαθεί και που είναι απαραίτητες για να βγει η κοινωνία από τα αδιέξοδα και την κρίση.  

Οι πολιτικές μας κατευθύνσεις είναι ξεκάθαρες:

  • Χάραξη εθνικής στρατηγικής προσαρμογής της οικονομίας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην κλιματική αλλαγή. Για να προστατεύσουμε τις πόλεις μας και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες πριν χρειαστεί να τις αποζημιώνουμε ή να τις εγκαταλείπουμε.
  • Δίκαιη και πραγματικά πράσινη μετάβαση. Για να σταματήσει η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα με τα μέγιστα οφέλη προς τον καταναλωτή και όχι προς τα λόμπυ των επενδυτών στην ενέργεια. Για να μπει τέλος στα σχέδια για εξορύξεις στην Ήπειρο και στο Αιγαίο.
  • Στήριξη της απασχόλησης με έμφαση στη νέα γενιά και σε πράσινες θέσεις εργασίας. Για να ανθίσει η ελληνική οικονομία και να σταματήσει η μετανάστευση των νέων προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Καθολικό εγγυημένο εισόδημα στο 50% του κατώτατου μισθού και όχι επιδόματα τύπου pass και «καλάθια» της ντροπής.
  • Αλλαγή του τουριστικού μοντέλου σε βιώσιμο με σεβασμό στη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, στην ιδιαιτερότητα του κάθε τόπου και στους εργαζόμενους. Σύνδεσή του με τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής και ειδικά την πρωτογενή παραγωγή.
  • Προστασία του δημόσιου πλούτου, των φυσικών πόρων, των δικαιωμάτων όλων των έμβιων όντων. Φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, στις δασοκτόνες πολιτικές, στην καταστροφή των φυσικών οικοσυστημάτων από καιροσκοπικές επενδύσεις, όπως οι βιομηχανικές ΑΠΕ στις νησίδες και στις βουνοκορφές.
  • Προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση που οδηγεί ως και σε 13.500 πρόωρους θανάτους ετησίως στην Ελλάδα και θανάτους 1.200 παιδιών ετησίως στην Ευρώπη.
  • Χάραξη εθνικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο τη μείωση της παραγωγής τους. Η καύση σκουπιδιών δεν μπορεί να συνεχιστεί σε καμιά περιοχή της χώρας.
  • Υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αξιοπρέπειας στην πολιτική ζωή και στην καθημερινότητα των πολιτών. Υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλων των συμπολιτών μας και όσων «δεν έχουν φωνή», αναγνωρίζοντας την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία, στην απασχόληση, στην εκπαίδευση.
  • Δημόσιο και ισχυρό σύστημα υγείας και ανάπτυξη πολιτικών πρόληψης.
  • Δημόσια δωρεάν παιδεία με έμφαση στις δεξιότητες των παιδιών και στην καλλιέργεια των ταλέντων τους και όχι στη στείρα γνώση.

Θέλουμε τη στήριξή σας! Ελάτε να συμπορευτούμε σε έναν κοινό αγώνα για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και για ρεαλιστικές λύσεις που ανατρέπουν τα σημερινά αδιέξοδα. Η οικολογία δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος!

Τα κόμματα που αποτελούν τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ είναι τα εξής: Πράσινοι, ΠΡΑΣΙΝΗ Αλληλεγγύη, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ πράσινη λύση, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ, Οικοφεμινιστικό quινημα κύκλος. Συμπορεύονται με επιτυχία στην ομάδα των 73 ευρωβουλευτών των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο, συντονίζονται πια και στην Ελλάδα και συμμετέχουν στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου με 259 υποψηφίους.

Οι υποψήφιοι στη Μαγνησία είμαστε οι:

- Νάκου Βασιλική, υπάλληλος σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων

- Κολώνιας Παναγιώτης, συνταξιούχος, πρώην δικαστικός επιμελητής

- Γεωργούντζος Παναγιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας

- Γκάντερ-Κυραννού Έβελιν, καθηγήτρια αγγλικών/γερμανικών

- Ζαφειρίου Παναγιώτης (Πάνος), ιδιωτικός υπάλληλος