ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εξαιρετικοί οι αθλητές των Fighters Βελεστίνου στην αναβάθμιση ζωνών

Εξαιρετικοί οι αθλητές των Fighters Βελεστίνου στην αναβάθμιση ζωνών

Από τον προπονητή της Σχολής, Γιώργο Ν. Νιμπή

Συγχαρητήρια στους αθλητές των Fighters Βελεστίνου, για την εξαιρετική συμμετοχή τους στην αναβάθμιση ζωνών στο Βόλο.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου συμμετείχαν στην εξεταστική των Fighters Volou 20 αθλητές από το Βελεστίνο.

Όσοι πήραν μέρος στην αναβάθμιση ζωνών, ανταμείφθηκαν για τους κόπους που κατέβαλαν όλη τη χρονιά, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην προσωπική τους εξέλιξη, ηθική και αγωνιστική.



Το σύστημα των έγχρωμων ζωνών αποτελεί το βασικότερο εργαλείο ενός δασκάλου για να ταξινομεί ιεραρχικά τους μαθητές του, με βάση την εξέλιξη καθώς και το ηθικό και τεχνικό τους επίπεδο, την δεδομένη στιγμή.
Το σύστημα ζωνών αποτελεί θεμέλιο για την σωστή λειτουργία μιας σχολής, την υιοθέτηση ρόλων μεταξύ των μαθητών, αποτελεί ευκαιρία για θέσπιση στόχων ενώ πολλές φορές δημιουργεί πρότυπα κυρίως μαθητών που υπερέβησαν τους εαυτούς τους για την απόκτηση ενός μεγαλύτερου χρώματος ζώνης.

Πολύ εσφαλμένα πολλοί πιστεύουν πως η κάθε ζώνη υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο το τεχνικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται την δεδομένη στιγμή ένας μαθητής.

Η ενέργεια που καταβάλλει ένας μαθητής, η υπομονή και επιμονή του κατά την διάρκεια των προπονήσεων, η αφοσίωση του στις οδηγίες του δασκάλου του και η εν γένει συμπεριφορά του, είναι επιπλέον παράγοντες που αντικατοπτρίζονται όλοι στο χρώμα της ζώνης.

Ένας μαθητής που φέρει ένα μεγάλο χρώμα ζώνης αποτελεί συν τοις άλλοις και πρότυπο για τους νέους συμμαθητές του, όχι μόνο σε επίπεδο προπόνησης και τεχνικής κατάρτισης, αλλά και σε επίπεδο συμπεριφοράς και ήθους.

Για αυτό η αξιολόγηση και αναβάθμιση των έγχρωμων ζωνών αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την σωστή εξέλιξη των μαθητών – αθλητών στο άθλημα του Kick Boxing. Στα εκπαιδευτικά κέντρα των Fighters, από την πρώτη στιγμή δίνεται μεγάλη σημασία στους δύο σημαντικότερους παράγοντες που χαρακτηρίζουν μια έγχρωμη ζώνη – την τεχνική κατάρτιση καθώς και το ήθος που θα πρέπει να χαρακτηρίζει έναν μαθητή.