ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλεύση Ελευθερίας: Συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου

Πλεύση Ελευθερίας: Συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου

Σήμερα 19 Ιουνίου οι Πατσιαντάς Μαργαρίτης και Κάϊρας Γιάννης, υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του κόμματος ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ πραγματοποίησαν προεκλογική συνάντηση στο Δικηγορικό Σύλλόγο Βόλου, παρουσία του Προέδρου Στρατηγόπουλου Χρήστου, του Αντιπροέδρου Διαμαντή Γιάννη και του μέλους του δ.σ. Αθανασάκη Γιώργου.

Ο κ. Στρατηγόπουλος ενημέρωσε τους υποψήφιους βουλευτές για σημαντικά  προβλήματα των Δικηγόρων και της Δικαιοσύνης και επισήμανε ιδιαίτερα:
1) Την απόλυτη αντίθεση του Δ.Σ.Β. σε οποιαδήποτε μεθόδευση για κλείσιμο ή την μετατροπή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου σε Δικαστήριο τηλεματικής.
2) Το μείζον θέμα της χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, τονίζοντας πως το νέο Δικαστικό Μέγαρο πρέπει να αντιστοιχεί στην ιστορία της πόλης του Βόλου και να ανταποκρίνεται στον ισχυρό συμβολισμό του Πολιτειακού θεσμού της Δικαιοσύνης. Σημειωτέον ότι οι δικηγόροι του Βόλου ψήφισαν  “όχι” με ποσοστό 81% στη χωροθέτηση του δικαστικού μεγάρου Βόλου στην Νεάπολη, κατά το δημοψήφισμα που έγινε τον Οκτώβριο του 2022, με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου.  
3) Την μη καταβολή αποζημιώσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα στους νομικούς που στελεχώνουν τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες.
4) Την καθυστέρηση πληρωμών για την νομική βοήθεια που παρέχουν δικηγόροι - μέλη του ΔΣΒ σε ευάλωτους κοινωνικά  πολίτες και
5) Την αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες, ώστε να διευρυνθεί  η πρόσβαση στην Δικαιοσύνη των οικονομικά αδύναμων ομάδων της κοινωνίας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές δήλωσαν συμπαραστάτες του Δ.Σ Βόλου στα πιο πάνω ζητήματα και θα συμβάλουν να προωθηθούν οι θέσεις του.
 
Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για τη Ζωή μας
 
Δίνουμε Ζωή στην Αντιπολίτευση

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ