ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθ. Λιούπης: «Οι Έλληνες είδαν μία κυβέρνηση να μοχθεί νυχθημερόν κι έναν Πρωθυπουργό να εργάζεται με πρόγραμμα, σχέδιο και όραμα»

Αθ. Λιούπης: «Οι Έλληνες είδαν μία κυβέρνηση να μοχθεί νυχθημερόν κι έναν Πρωθυπουργό να εργάζεται με πρόγραμμα, σχέδιο και όραμα»

 

Σε μία κατάμεστη από φίλους, μέλη και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αίθουσα στο Volos Palaceπραγματοποιήθηκε χθες η κεντρική ομιλία των υποψηφίων Βουλευτών Ν. Μαγνησίας της ΝΔ, υπό την ΔΕΕΠ Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας κ. Νίκος Αθανασάκης και οι υποψήφιοι Βουλευτές Ν. Μαγνησίας κ.κ. Χρ. Τριαντόπουλος, Ζ. Μακρή, Χρ. Μπουκώρος, Αθ. Λιούπης, Κ. Μαραβέγιας, Ε. Αντωνίου- Χουβαρδά και Ο. Καθηνιώτη μίλησαν στους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησαν τους πολίτες της Μαγνησίας για την εμπιστοσύνη, που έδειξαν με την ψήφο τους στη ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου και ζήτησαν τη στήριξη όλων στις εκλογές της Κυριακής για μία αυτοδύναμη Κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Λιούπης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως οι Μαγνησιώτες και οι Βολιώτες στήριξαν και ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία καθώς επί της θητείας της, πάνω από 1δις ευρώ δόθηκε για έργα υποδομής, έργα οδικά, έργα πολιτισμού σε όλους τους Δήμους του νομού, ενώ με 300 εκ. ευρώ στηρίχθηκαν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Οι Έλληνες δεν είδαν μία κατεστραμμένη Ελλάδα, όπως είδαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Είδαν μια κυβέρνηση να μοχθεί νυχθημερόν  κι έναν Πρωθυπουργό να προσπαθεί και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να εργάζεται  με πρόγραμμα με σχέδιο και όραμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιούπης.

Συνέχισε λέγοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο στα 9.1 δις ευρώ και εάν εκλεγεί κυβέρνηση η ΝΔ και Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ξεκινήσει να υλοποιείται από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ο κ. Λιούπης ωστόσο στάθηκε στην ομιλία του σε δύο πυλώνες του προγράμματος της ΝΔ, μιλώντας και ως υγειονομικός αλλά και ως πολύτεκνος.

«Όπως έχει εξαγγείλει ο  Πρωθυπουργός θα προκηρυχθούν 10.000 θέσεις γιατρών και νοσηλευτών, ώστε να πετύχουμε να υπάρχει στα Νοσοκομεία μας η αναλογία 1 νοσηλευτής προς 2,2 ασθενείς, όπως ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Για τους γιατρούς, το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο. Κάνουμε προκηρύξεις όμως καταλήγουν άγονες,  ιδίως σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές. Εκεί θα δοθούν μεγάλα κίνητρα. Ήδη δόθηκε 10% αύξηση και επίκεται ειδικό μισθολόγιο για τον δημόσιο τομέα. Στα νησιά,  για τους γιατρούς δίνονται 1800 μήνα παραπάνω και 1200  ευρώ για νοσηλευτές, ενώ υπάρχει πρόγραμμα επιδότησης σίτισης και στέγασης στους δημοσίους υπαλλήλων των ορεινών και νησιωτικών περιοχών.

Για το Δημογραφικό, ήδη ο Πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι από τα πρώτα νομοσχέδια θα είναι η ίδρυση Υπουργείου Οικογένειας και Δημογραφικής Πολιτικής. Όλοι αναγνωρίζουν το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά μόνο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τολμούν να κάνουν Υπουργείο, που θα ενισχύσει τους νέους, τα νέα ζευγάρια, τις γυναίκες και θα προωθήσει την  ισότιμη πρόσβασή τους  στην εργασία. Στόχος μας η Ελλάδα να έχει περισσότερα Ελληνόπουλα, να γεμίσουμε με περισσότερες πολυμελείς οικογένειες», είπε ο κ. Λιούπης.

Τέλος, ο ίδιος έδωσε το σύνθημα της επόμενης ημέρας για μια Ελλάδα ισχυρή, «πράσινη» και δίκαιη που θα κάνει σταθερά βήματα μπροστά.

«Εάν εκλεγεί η ΝΔ τα βήματα αυτά δεν θα είναι απλώς βήματα. Θα είναι άλματα κι αυτό το εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης», κατέληξε στην ομιλία του ο υποψήφιος Βουλευτής.