ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Βελόπουλος: Κάτω τα χέρια από τον Παγασητικό

Κ. Βελόπουλος: Κάτω τα χέρια από τον Παγασητικό

Από ertnews.gr

«Κάτω τα χέρια από τον Παγασητικό. Το ανέβαλαν λόγω εκλογών, το ζητούν οι Αμερικανοί. Κάτω τα χέρια. Θα γίνει παρανάλωμα όλη η περιοχή σε τυχόν λάθος ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προβοκατόρικη. Δεν είναι δυνατόν, σε καμία χώρα του κόσμου μέσα σε κόλπο να χτίζεται κάτι τέτοιο”,

τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σήμερα από τον Βόλο, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου PARK, ενώ παράλληλα κάλεσε σε εγερτήριο όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας ενάντια στην εγκατάσταση σταθμού LNG στον Παγασητικό, συμπληρώνοντας ότι κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τους Έλληνες.

Στην συνέντευξη ο κ. Βελόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

“Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι σε αυτή τη χώρα όταν έρχονται οι εκλογές θυμούνται όλη τον Έλληνα. Τα επιδόματα καλώς δίνονται αλλά κατά την άποψη της Ελληνικής Λύσης πρέπει να δίνονται σε επίπεδο μηναίου εισοδήματος, δηλαδή να δοθεί παραπάνω εισοδήματος. Όλα αυτά ίσως δημιούργησαν μία επίπλαστη εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα και μία σύγχυση με έμμεση νόθευση του αποτελέσματος. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί ακριβώς όπως λειτουργούσαν όλες οι κυβερνήσεις του πολικαντισμού που έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. όσον αφορά την εθνική οικονομία επανέλαβε ότι «τα πράγματα δεν είναι καλά, παρά το γεγονός ότι λένε πως είναι καλά. Η κ. Λαγκάρντ μίλησε για αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και αυτό σημαίνει ότι οι δανειολήπτες θα αναγκάζονται να πληρώνουν παραπάνω δόση κάθε μήνα. Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στην καταναλωτική αγορά».

Η οικονομία θέλει σχέδιο και πράξεις, όχι λόγια

«Προτείναμε τα χρήματα του Ταμείου Ανακάμψεως να πάνε όλα σε στέγες σπιτιών για φωτοβολταϊκά. Με βάση τη μελέτη που κάναμε, αν έμπαιναν για να έχουν ρεύμα τα σπίτια το μέσο νοικοκυριό θα πλήρωνε 80% λιγότερα στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Δυστυχώς για άλλη μία φορά η κυβέρνηση προτίμησε τους ολιγάρχες, τους ψευτοεπενδυτές και όχι τους πολίτες. Η οικονομική πολιτική πρέπει να γίνεται πάντοτε επ΄ ωφελεία του πολίτη. Όταν οι πολιτικοί αναφέρονται σε νούμερα αλλά ξεχνάνε ότι είναι νούμερα που αναφέρονται σε ανθρώπους”.

Πρότεινα debate με άδεια την καρέκλα του πρωθυπουργού, είπε συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συμπλήρωσε:

“Πρόκειται για παλινωδία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το δεύτερο debate πετάχτηκε στα σκουπίδια από φόβο της κυβέρνησης. Πρότεινα να κάνουμε debate με άδεια την καρέκλα του πρωθυπουργού. Δεν ξέρω γιατί δεν ήθελαν τόσο πολύ να γίνει αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η παρουσία μας θα ήταν ο άσσος στο μανίκι γιατί έχουμε σχέδιο και πρόταση»

“Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού είναι εγκληματική“, υπογράμμισε και παρέθεσε αριθμητικά στοιχεία:

«Κάνουμε τρομακτικά λάθη. Δεν είναι βαριά βιομηχανία εκτός εάν έχουμε κάθετο τουρισμό από την παραγωγή μέχρι το ξενοδοχείο. Φέτος έχουμε μείωση στις κρατήσεις από Γερμανία 14,9%, από Γαλλία 8,1%, από Ιταλία 2,2% και από Ολλανδία 1,2%. Τα μηνύματα δεν είναι πολύ καλά και το είχα πει από πέρυσι»

Τέλος αναφερόμενος στην τραγωδία της Πύλου, σημείωσε:

«ποιος δεν πονάει με τις αθώες ψυχές που χάθηκαν» αλλά σημείωσε πως τον ενοχλεί η προσπάθεια καλλιέργειας ενοχικού συνδρόμου στους Ελληνες. «Δεν φταίει η Ελλάδα για το εμπόριο ψυχών, για την απώλεια ζωών. Έχουμε προτείνει άπειρες φορές στον Ελληνα πρωθυπουργό να κλείσει τις ΜΚΟ. Ο καημός του είναι να παραμείνουν, από το 2020 μας λέει ότι θα τις ελέγξει. Δεν έλεγξε όμως ποτέ τα οικονομικά τους και τις ταμειακές εισροές τους. Αντίθετα, τις χρηματοδοτεί με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού».