ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πού ψηφίζω στις 25 Ιούνιου - Οι αλλαγές

Τέλος οι σταυροί στις εκλογές της 21ης Ιουνίου - Πότε ακυρώνεται το ψηφοδέλτιο
Πού ψηφίζω στις 25 Ιούνιου - Οι αλλαγές

Την Κυριακή 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές 2023, με κάποιες βασικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια, αλλά και τις κάλπες!

Όπως και στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, και στο δεύτερο γύρο μπορείς να μάθεις που ψηφίζεις με λίγα μόλις «κλικ» και τους ... κωδικούς στο taxisnet.

Στην σελίδα του υπουργείου εσωτερικών mpp.ypes.gov.gr, είναι αναρτημένοι αναλυτικά οι εκλογικοί κατάλογοι, ενώ αυτό που καλείστε εσείς να συμπληρώσετε είναι τα πεδία:

Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζετε.

Αμέσως εμφανίζεται το πού ψηφίζετε, αν είστε ετεροδημότης αλλά και ο εκλογικός σας αριθμός.

Τέλος οι σταυροί στις εκλογές της 21ης Ιουνίου

Πότε ακυρώνεται το ψηφοδέλτιο

Προσοχή! Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης στα ψηφοδέλτια. Και αυτό γιατί η εκλογή γίνεται με λίστα. Αυτός είναι, μάλιστα, και ο λόγος για τον οποίο μέσα από τα παραβάν δε θα υπάρχει στυλό.

Αν μπει σταυρός, ο εκλογικός αντιπρόσωπος θα κληθεί να κρίνει, ανάλογα και με τη θέση του, αν το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο ή άκυρο.

Σε κάθε περίπτωση οι ψηφοφόροι πρέπει να ψηφίσουν με τα νέα ψηφοδέλτια που θα τυπωθούν με βάση τη λίστα και όχι με αλφαβητική σειρά. Στην περίπτωση που ψηφίσουν βάζοντας το… παλιό ψηφοδέλτιο στον φάκελο, τότε ακυρώνεται αυτομάτως.

πηγή: dikaiologitika.gr