ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου - Τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα

Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου - Τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα

Τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 κήρυξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, μετά το ναυάγιο με τους δεκάδες -79 μέχρι στιγμής- νεκρούς μετανάστες που σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου.

«Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».

Οι τελευταίες πληροφορίες

Οι νεκροί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ανέρχονται σε 79, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη αύξηση των θυμάτων του ναυαγίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διασωθέντες λένε ότι στο πλοίο ήταν 500 με 700 άτομα ενώ φέρεται να λένε ότι οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν στα αμπάρια. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε πλήρη εξέλιξη με πλωτά και εναέρια μέσα, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών.

Ενεργοποίηση του Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών

Μετά το ναυάγιο και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και στη συνέχεια με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr εδώ