ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθ. Λιούπης : Ηχηρό μήνυμα βαθιάς αγάπης και αλληλεγγύης η εθελοντική αιμοδοσία

Αθ. Λιούπης : Ηχηρό μήνυμα βαθιάς αγάπης και αλληλεγγύης η εθελοντική αιμοδοσία

Δίνουμε αίμα τακτικά και όχι μόνο όταν προκύπτει ανάγκη, αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής

Στην παραλία του Βόλου, δίπλα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και ιατρός χειρουργός κ. Αθανάσιος Λιούπης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την σημαντική και καθημερινή συμβολή τους στις ανάγκες των συμπολιτών.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου μαζί με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας, τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία και καλούν όλους να προσφέρουν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους προκειμένου να σώσουν ζωές.

«Η εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να γίνει βίωμα. Είναι ανάγκη η ιδέα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο με την αιμοδοσία να μεταφερθεί στη νέα γενιά ενώ όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε πως δίνουμε τακτικά αίμα και όχι μόνο όταν προκύπτει ανάγκη για αγαπημένα μας πρόσωπα. Θέλω να συγχαρώ τον Διευθυντή, τους γιατρούς και νοσηλευτές του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, για τις συνεχείς δράσεις τους και το εξαιρετικά οργανωμένο τμήμα, που αποτελεί παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τους Συλλόγους και όλους τους εθελοντές, που πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας το κοινό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιούπης.

Φέτος, το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας γι’ αυτή την ημέρα είναι «Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις-Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά» και επικεντρώνεται κυρίως στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, τονίζοντας την αναγκαιότητα για τακτική προσφορά αίματος και πλάσματος.

«Ας ακολουθήσουμε το μήνυμα αυτό και ας στείλουμε ένα ηχηρό και ουσιαστικό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο», ανέφερε ο κ. Λιούπης.