ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε οχτώ αγώνες δρόμου και trail έτρεξαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου

Σε οχτώ αγώνες δρόμου και trail έτρεξαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου

Οκτώ ήταν οι αγώνες δρόμου και βουνού στους οποίους έδωσαν το παρόν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου.

Ο Γιώργος Δαφνής κατέγραψε τη μεγαλύτερη επιτυχία, καθώς αναδείχθηκε ο νικητής του Kifissia Runners in the Night που έγινε στην Κηφισιά το βράδυ της Κυριακής. Ο αγώνας ήταν απόστασης 5 χιλιομέτρων, έτρεξαν 816 δρομείς και ο δρομέας μέλος του ΣΔΥΒ με 17:28 τερμάτισε άνετα πρώτος με διαφορά 28 δευτερολέπτων από τον δεύτερο. Με κούρσα τακτικής πέρασε τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα σε 9:07 βρισκόμενος στη δεύτερη θέση με 3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον προπορευόμενο, και στη συνέχεια με εντυπωσιακή αλλαγή ρυθμού έφτασε με χαρακτηριστική διαφορά στην πρωτιά.

Το ξεκίνημα των συμμετοχών έγινε με το Evripos Night Run 2023 στη Χαλκίδα το βράδυ του Σαββάτου. Ο Νίκος Σκούταρης κατέλαβε την 5η θέση στα 10,5 χιλιόμετρα στη γενική κατάταξη με 42:30, ενώ 44ος ήταν ο Κώστας Ξένος στα 5,5χλμ με 23:54.

Ο 2ος Ορεινός Αγώνας Cholomon Trail στον Πολύγυρο Χαλκιδικής την Κυριακή, είχε 5μελη εκπροσώπηση των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου. Στα 21 χιλιόμετρα ο Κωνσταντίνος Χαρντ τερμάτισε 38ος με 2:52:03, και ακολούθησαν οι Γιάννης Φιλομούζης 77ος 3:27:18, Αλέξανδρος Τσιγάρας 89ος 3:41:46, Ντίνος Πεταλωτής 129ος 4:58:28. Την 8η θέση κατέλαβε στις γυναίκες η Φανή Χασιώτη στα 10χλμ με 1:17:36.

Ένας καινούργιος ορεινός αγώνας, το 1ο Argithea Mountain Race 23 έκανε το ντεμπούτο του στα Άγραφα, με επίκεντρο το Πετρίλο Αργιθέας, έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Θεσσαλίας σε υψόμετρο 1.160 μέτρων, και με εκκίνηση από τον συνοικισμό Κρανιά. Η διαδρομή κινήθηκε μέσα σε ένα από τα πιο παρθένα ελατόδασα του ορεινού όγκου των Αγράφων με φτέρη αλλά και με πολλά ρυάκια, και πέρασε σε αλπικό τερέν φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του αγώνα την αγέρωχη κορυφή "Τσμι" σε υψόμετρο 1.911 μέτρων με απίστευτη θέα. Η συνέχεια της διαδρομής ήταν το κομβικό σημείο θέση Τρία Σύνορα και ακολούθησε η κάθοδος για το Πετρίλο. Στα 21 χιλιόμετρα ο Θανάσης Χάδος τερμάτισε 13ος με 2:17:55. Ακολούθησε ο Θανάσης Αλεξίου 60ος με 2:50:28 και ο Κώστας Χατζηευφραιμίδης 71ος με 3:10:05. 17ος στα 10 χιλιόμετρα τερμάτισε ο Μανώλης Βογιατζάκης με 1:16:04, 20ος ο Στέργιος Κουσκουρίδας με 1:16:43, και 9η στις γυναίκες η Άρτεμις Λιόλιου με 1:40:27.

Ο Κώστας Σεϊχανίδης έτρεξε στο Karpenos Trail 2023 που έγινε στα Πριόνια Γρεβενών σε απόσταση 25 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική ανάβαση 1.300 μέτρα. Κατέλαβε την 21η θέση με χρόνο 3 ώρες 22:49. Και αυτός είναι ένας νέος αγώνας που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, δείγμα της συνεχούς ανάπτυξης του δρομικού κινήματος και της δημοφιλίας των ορεινών περιοχών.

Στις 7ες ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές, έναν ακόμη ορεινό αγώνα που έγινε στον Βουτσαρά Ιωαννίνων, ο Μάριος Αδαλόγλου πήρε την 17η θέση στα 11 χιλιόμετρα με 1:03:16.

Στην Κερασιά Κοζάνης έγινε ο 9ος Αγώνας Δρόμου Προφήτη Ηλία απόστασης 9.100 μέτρων. Ο Γιάννης Ζήσης με 41:06 κατέλαβε την 15η θέση γενικής κατάταξης και την 3η θέση στην κατηγορία. Ακολούθησε ο Μάκης Κοσμίδης 55ος με 51:48.

Ο Γιώργος Βεντίστας έτρεξε τον 2ο Ημιμαραθώνιο Ροδόπης στην Κομοτηνή, και τερμάτισε σε 2 ώρες 49:07.

Στο Toubkal

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ορειβατική αποστολή του ΕΟΣ Βόλου στο Μαρόκο και στην ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αφρικής, Toubkal (4.167 μέτρα υψόμετρο). Οι 20 ορειβάτες ανέβηκαν στην κορυφή της οροσειράς του Άτλαντα, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 ξεπερνώντας τις δυσκολίες του απαιτητικού τερέν που είχε βραχώδες σάρες, μεγάλες χιονούρες και απόκρημνες πλαγιές. Δύο αθλητές μέλη του ΣΔΥ Βόλου και του ΕΟΣ, μετείχαν και ανέβηκαν στην κορυφή, η Αντωνία Ελευθεράκη και ο Ζήνωνας Λουλούδης.

Νέες πληροφορίες για τις εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία της ΕΟΣΛΜΑ-Υ με τη διοργάνωση του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας για την συμμετοχή των συλλόγων δρομέων στον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 11-12 Νοεμβρίου. Οι σύλλογοι θα στείλουν τις συμμετοχές τον Ιούλιο, συνεπώς ο ΣΔΥΒ θα δέχεται εγγραφές από τα μέλη του ως την Τετάρτη 19 Ιουλίου. Αν κάποιος θελήσει να γραφτεί μετά από αυτή την ημερομηνία, θα μπορεί να γραφτεί μόνο ατομικά, με μεγαλύτερο ποσό συμμετοχής και με ατομική παραλαβή του πακέτου του από την Έκθεση. Το ποσό συμμετοχής ορίστηκε στα 25 ευρώ ανεξαρτήτως αγώνα για το απλό πακέτο. Για το ενισχυμένο πακέτο με t-shirt το ποσό που όρισε η διοργάνωση, είναι 40 ευρώ για τον Μαραθώνιο, 30 ευρώ για τα 10 και 5 χιλιόμετρα. Ως τις 25 Σεπτεμβρίου η διοργάνωση θα δέχεται αλλαγές όπως αντικαταστάσεις ονομάτων/απόστασης, ενώ μετά από αυτή την ημερομηνία, οποιαδήποτε αλλαγή θα επιβαρύνεται με 5 ευρώ.

Οι ομαδικές εγγραφές γίνονται από τον ΣΔΥ Βόλου κάθε Τετάρτη στις συναντήσεις μελών του συλλόγου στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου από ώρα 19.00 ως 20.00. Για τον Ιούλιο αντίστοιχες συναντήσεις θα γίνονται και κάθε Δευτέρα (3, 10 και 17 Ιουλίου) την ίδια ώρα στα γραφεία του ΣΔΥΒ στο Πανθεσσαλικό. Εγγραφές γίνονται επίσης με τους ίδιους τρόπους για τον 17ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων (23-24 Σεπτεμβρίου), όπως και εγγραφές νέων μελών. Εναλλακτικοί τρόποι εγγραφής, όλες οι πληροφορίες και οι κανονισμοί, πληροφορίες για τη μετάβαση - διαμονή, δημοσιεύονται στη σελίδα του ΣΔΥΒ στο λινκ https://voloshalfmarathon.gr/sdyv. Εφόσον κάποιο μέλος αδυνατεί να ακολουθήσει κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, μπορεί να επικοινωνεί για εγγραφή με τον Κώστα Παλάντζα, τηλ. 6993953012, ή να το αναθέσει σε άλλο μέλος-φίλο του.

Ο ΣΔΥΒ υπενθυμίζει ότι την εκδρομή για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας μπορούν να ακολουθήσουν και συγγενείς ή φίλοι που δεν θα τρέξουν, με τα ίδια ποσά για ξενοδοχείο - λεωφορείο. Όσοι δεν κάνουν κράτηση-πληρωμή για λεωφορείο/ξενοδοχείο και θελήσουν αργότερα να ζητήσουν, θα πάρουν θέση μόνο εφόσον θα υπάρχει διαθεσιμότητα. Αν κάνουν κράτηση-πληρωμή από τώρα, θα είναι εξασφαλισμένοι οριστικά. Για το λεωφορείο και για το ξενοδοχείο ο σύλλογος θα δέχεται αλλαγές / ακυρώσεις ως τις 25 Σεπτεμβρίου. Κατόπιν αλλαγές θα γίνονται μόνο αν θα υπάρχει ζήτηση από επιλαχόντες, ή αν βρει αντικαταστάτη το μέλος που θέλει την αλλαγή. Με την εγγραφή του, κάθε δρομέας αποδέχεται τους όρους και την προκήρυξη της διοργάνωσης, που οφείλει να διαβάσει όλα προσεκτικά, καθώς επίσης αποδέχεται και όσα ορίζει ο ΣΔΥ Βόλου.