ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύμφωνο Συνεργασίας Επιμελητηρίου Εύβοιας - Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Σύμφωνο Συνεργασίας Επιμελητηρίου Εύβοιας - Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Εύβοιας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν εκείνο το τριήμερο για τα 90 Χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Το σύμφωνο υπεγράφη μεταξύ των Προέδρων των Επιμελητηρίων κ.κ. Ιωάννη Γεροντίτη και Αριστοτέλη Μπασδάνη, με σκοπό την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς προόδου και βελτίωσης των συνθηκών ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας των δύο Νομών.

Εξάλλου, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, στόχος της συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων είναι η προώθηση και η ενίσχυση κάθε είδους υγιούς επιχειρηματικής σχέσης μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων με σκοπό την ανάπτυξη επωφελών οικονομικών δραστηριοτήτων για τα μέλη τους, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες.

Επόμενο βήμα του συμφώνου, η συνεργασία για την προώθηση και ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών μεταξύ Ευβοίας, Μαγνησίας, Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Σκύρου, καθώς και των διασυνδέσεών τους μέσω των σχεδιαζόμενων υδατοδρομίων.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η υλοποίηση κοινών δράσεων προσέλκυσης τουρισμού με την αξιοποίηση του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου - Κεντρικής Ελλάδος, όπως άλλωστε και η αξιοποίηση και προώθηση του Κρατικού Αερολιμένα Σκύρου και του Διεθνούς Αερολιμένα Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» ως διακομιστικού κέντρου για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Μπασδάνης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον δίαυλο επικοινωνίας που διαχρονικά έχει με το Επιμελητήριο Ευβοίας και τώρα επισφραγίστηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως υπογράμμισε «το σίγουρο είναι ότι η δρομολόγηση γραμμών και συνδέσεων δίνουν προστιθέμενη αξία στις τοπικές οικονομίες, αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές στις δύο περιοχές της Μαγνησίας και Εύβοιας, σε ένα πλαίσιο γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας».

Να σημειωθεί ότι οι επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν 9 με 11 Ιουνίου τίμησαν τη δράση και την προσφορά του Φορέα στην τοπική επιχειρηματικότητα και στην τοπική οικονομία από το 1933 έως σήμερα.  

Την έναρξη της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων προλόγισε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις κατακτήσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 4 χρόνια καθώς και στους στόχους και στις νέες μελλοντικές προκλήσεις.

Ακόμη χαιρετισμούς απηύθυνε ο Προέδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννης Μασούτης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης ενός περιβάλλοντος που θα εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, θα επιτρέπει στόχους του επιχειρείν και σχέδια για το μέλλον,  θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας, όπως είναι η γεωπολιτική της θέση, το καλό κλίμα, το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία και τον πολιτισμό της Χαλκίδας του χθες και του σήμερα, καθώς και στην ιστορική διαδρομή του ευβοϊκού επιχειρείν.