ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για ποιό λόγο ο δήμαρχος δεν επιθυμεί την παρουσία των μελών στα έδρανα του συμβουλίου;

"Βέλη" κατά του Δημήτρη Νασίκα εξαπολύει ο ανεξάρτητος σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Παπαδάμ, με αφορμή την πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που όπως αναφέρει, ορίστηκε να υλοποιηθεί δια περιφοράς
Για ποιό λόγο ο δήμαρχος δεν επιθυμεί την παρουσία των μελών στα έδρανα του συμβουλίου;

Στην τακτική των δια περιφοράς συνεδριάσεων οδηγείται πάλι ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, αποφεύγοντας τις δια ζώσης συνεδριάσεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Σε μία εποχή που από το υπουργείο Υγείας έχουν καταργηθεί τα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας, εκδίδεται πρόσκληση για συνεδρίαση δια περιφοράς. Εννοείται ότι ο τρόπος αυτός διεξαγωγής της συνεδρίασης είναι νόνιμος, αλλά για ποιό λόγο ο δήμαρχος δεν επιθυμεί την παρουσία των μελών στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Στη διάρκεια της προεδρίας μου στο δημοτικό συμβούλιο διεξήχθησαν συνεδριάσεις δια περιφοράς, αλλά τότε γινόταν σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών λόγω Covid. Σήμερα δεν προκύπτει λόγος για τέτοια συνεδρίαση. Στην πρόσκληση που λάβαμε για τη συνεδρίαση της Πέμπτης 8 Ιουνίου αναφέρεται ότι καλούμαστε στην έκτακτη συνεδρίαση, χωρίς να δικαιολογείται από πουθενά ο λόγος του έκτακτου. Δεν μπορεί για θέματα που τα έγγραφα έχουν πρωτόκολλο το Φεβρουάριο, να έρχονται σε έκτακτη συνεδρίαση τον Ιούνιο. Δεν μπορεί η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης του Βελεστίνου, καθιερωμένη εδώ και χρόνια, να έρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση. Δεν μπορεί η συμμετοχή σε προγράμματα Leader να έρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση.

Δια περιφοράς συνεδριάσεις και έκτακτες πρέπει να διεξάγονται όταν προκύπτουν θέματα για τα οποία δικαιολογείται το επείγον λόγω του χρόνου.