ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθαρισμοί ρεμάτων και ενίσχυση αναχωμάτων σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Καθαρισμοί ρεμάτων και ενίσχυση αναχωμάτων σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου
 
Ρέματα στον Άγιο Ιωάννη, στο Κεραμίδι και στο Καμάρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, υπέγραψε στο Βόλο τη σύμβαση έργου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, για την σταθεροποίηση και ενίσχυση των πρανών, της κοίτης και των φυσικών οριογραμμών ρεμάτων της περιοχής, που υπέστησαν βλάβες από ακραία καιρικά φαινόμενα.
 
"Συνεχίζουμε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας παντού όπου υπάρχει ανάγκη. Με σύμμαχο τη φύση και τις φυσικές διεργασίες αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις κινδύνων που έρχονται από το μέλλον λόγω της κλιματικής αλλαγής. Μετριάζουμε τα τις επιπτώσεις των όλο και πιο συχνών πλημμυρικών φαινομένων και δημιουργούμε συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας για ανθρώπινες ζωές, καλλιέργειες και αγαθά" δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
 
Γίνονται οι εξής εργασίες:
-καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις
-συντήρηση και αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών
-συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια
-συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια
-συντήρηση και αποκατάσταση κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια
-κοπή και απομάκρυνση μη υγιών δέντρων, όπου είναι απαραίτητο, κατόπιν σχετικής άδειας από το Δασαρχείο, με τρόπο ώστε να μη διαταραχθούν τα πρανή και η κοίτη των ρεμάτων.