ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα πρόληψης υγείας παιδιού κι εφήβου

Υλοποιήθηκε από το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο χώρο του ΚΑΠΗ Βελεστίνου
Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα πρόληψης υγείας παιδιού κι εφήβου

 

Διοργανώθηκε από το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου μια πολυθεματική εβδομάδα με καλεσμένους εθελοντές ιατρούς, φυσικοθεραπευτές και λογοθεραπευτές. Επίσης, μαζί μας ήταν και το Σωματείο κινητικά αναπήρων Ν. Μαγνησίας  ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ.

Στόχος μας είναι η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση των γονιών και των παιδιών στην αξία αυτής, καθώς και η κοινωνική ευαισθητοποίηση και η προσφορά.

Η ανταπόκριση των γονιών ήταν ικανοποιητική, ζήτησαν τις συμβουλές παιδιάτρων (Αναστασίου Αναστασία Διευθύντρια Νοσοκομείου Βόλου, Λάμπρη Μαρία, παιδίατρος του Κ.Υ Βελεστίνου), της Δερματολόγου Χονδροδήμου Ιωάννα, του Αλλεργιολόγου, Τάσιου Ιωάννη, Ορθοπεδικού Γκότση Ιωάννη και του φοιτητή Ιατρικής, Νασίκα Πάρη.

Την Δευτέρα 29/5 οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν από τους ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας αφήγηση του παραμυθιού «Η σκάλα της Αγάπης»  (Γιολάντα Τσορώνη Γεωργιάδη). Ακολούθησε εργαστήριο ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης, προωθήθηκε η καλλιέργεια της εν συναίσθησης (ικανότητα να μπαίνουν στη θέση των άλλων να αντιλαμβάνονται και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο), μέσω ερωτήσεων και ιχνογραφήματος σχετικά με την ιστορία και το ρόλο που διαδραμάτισαν οι πρωταγωνιστές του παραμυθιού.

Την Τετάρτη 31 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα κατά του Καπνίσματος, οι μαθητές της Ε’ –ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου παρακολούθησαν μια καταπληκτική παρουσίαση του Πνευμονολόγου, κ. Χρήστου Κων/νου.

Οι φυσικοθεραπευτές: Σιουμουρέκης Στέργιος, Περιστερόπουλος Αργύρης, Μπαλαμώτης Δημήτρης και Χρύσα Γκοντόλου συμμετείχαν στην πολυθεματική μας δράση, καθώς και οι λογοθεραπευτές: Μακρυνάσιου Παναγιώτα, Κουσκουρίδα Αφροδίτη, Γερογλή    Εμμανουέλα.

Η Συντονίστρια των Κοινωνικών δομών, κα. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: «Ευχαριστούμε όλους τους επιστήμονες για την εθελοντική προσφορά τους, τον σύλλογο γονέων του 2ουΔημοτικού Σχολείου Βελεστίνου, την Διευθύντρια και τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου για την συμμετοχή τους  στις ομαδικές δράσεις, το Σωματείο «Ιππόκαμπος» για την όμορφη ενημέρωση που είχαμε στον πεζόδρομο, καθώς και τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Νασίκα που στηρίζει τις δράσεις μας και τους αντιδημάρχους, κ.κ. Χατζή Σταύρο και Βλάχο Αθανάσιο.

Και ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους των κοινωνικών δομών που οργανώσανε και στηρίξανε την παραπάνω δράση. Στόχος μας είναι η προαγωγή της σωματικής, πνευματικής και κοινωνικής υγείας για όλα τα παιδιά, από τη γέννησή τους μέχρι και την εφηβεία και για την επίτευξη του στόχου, απαραίτητος είναι ο προληπτικός έλεγχος των παιδιών ανά διαστήματα».