ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Το ασπρόμαυρο Σύμπαν της Κάρλας

Φωτογραφίζει η Έλενα Καττή
Το ασπρόμαυρο Σύμπαν της Κάρλας

Σαν παλιό σινεμά όπου στο γκρίζο βλέπεις χρώμα. Εικόνες που μας φέρνουν πίσω στο ασπρόμαυρο φιλμ του Τάκη Τλούπα μετά την αποξήρανση της λίμνης. Μόνο που πλέον υπάρχει ξανά νερό, ζωή, πουλιά, κανονικά και σιδερένια...

Για τους κατοίκους της περιοχής η Κάρλα αποτελεί ένα σημείο αυτοπροσδιορισμού, γεωγραφικό και χρονικό. Συχνά ξεπερνά και τα δύο. 

Για την Έλενα, η περιήγηση στην λίμνη κάθε φορά που επιστρέφει στον τόπο που μεγάλωσε είναι προτεραιότητα.

"Στην απολαυστική βόλτα με τον φίλο μου Μίλτο, σύντομα μου κίνησε το ενδιαφέρον το φως υπό έναν κινούμενο συννεφιασμένο ουρανό", σχολιάζει η ίδια κάτω από τον σύνδεσμο του λινκ μέσω του οποίου κατεβάσαμε τις φωτογραφίες. 

Η Ελενα Καττή γεννήθηκε το 1995 και μεγάλωσε στο Στεφανοβίκειο. Το 2015 αποφοίτησε από το ΙΕΚ Βόλου την τέχνη της φωτογραφία και έκτοτε μετακόμισε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ξεκίνησε να Βιοπορίζεται κυρίως από την φωτογραφία Γάμου σε συνεργασία με τον Χρήστο Μανιώρο και στην πορεία των χρόνων άρχισε να αναλαμβάνει και δουλείες σε συνεργασία με μουσικούς (Ξυλουράκια, Αγκινάρες, Frenzee, Loopia κ.α.), καθώς και backstage σε ταινίες (Αποσύνδεση, Milky Way, Καπετάν Μιχάλης κ.α.).

Της αρέσει να φτιάχνει εικόνες και να επικοινωνεί μέσα από αυτές, να ακολουθεί την παρόρμηση της και να απορροφάται πίσω από την κάμερα παρατηρώντας.

Δείτε τις πραγματικά μοναδικές εικόνες που αποτύπωσε με τη φωτογραφική της μηχανή στην λίμνη Κάρλα.