ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παριστάνοντας τα αφελή "αμερικανάκια" - Ο Δήμος Ρ. Φεραίου μετατρέπεται σε αμερικανονατοϊκή βάση

Ότι υπήρξε άρνηση να συζητηθεί το ψήφισμα της ΛΑΣ ενάντια στην εγκατάσταση των ελικοπτέρων Kiowa στο Στεφανοβίκειο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση
Παριστάνοντας τα αφελή "αμερικανάκια" - Ο Δήμος Ρ. Φεραίου μετατρέπεται σε αμερικανονατοϊκή βάση

Αναλυτικά:

Ψήφισμα κατέθεσε η ΛΑΣ Ρ. Φεραίου στο ΔΣ της 18/6 κατά της εγκατάστασης  των ελικοπτέρων Kiowa Warriors στην προσπάθεια να μετατραπεί το Στεφανοβίκειο του Δήμου μας Αμερικανονατοϊκή Βάση.

Αρνηση από τη Δημοτική Αρχή ακόμα και να συζητήσουν το θέμα  παραπέμποντάς το στην επόμενη Δημοτική Αρχή και παριστάνοντας τα αφελή "αμερικανάκια" που ούτε έχουν ακούσει ή αντιληφθεί ποτέ ότι ο Δήμος Ρ. Φεραίου μετατρέπεται σε αμερικανονατοϊκή βάση και οι ίδιοι και τα παιδιά μας θα γίνουμε θύματα στα συμφέροντα των αντιπαραθέσεων των ανταγωνισμών ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους και ιμπεριαλιστικά κέντρα στον τομέα της ενέργειας, ούτε καθημερινά αντιλαμβάνονται τα εναέρια μηχανήματα της Βάσης Στεφανοβικείου που υπερίπτανται στα  κεφάλια μας . ‘’Αιδώς Αργείοι νυν άρκιον η απολέσθαι’’

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΛΑΣ  Ρήγα Φεραίου: Ενάντια στην εγκατάσταση των ελικοπτέρων Kiowa στο Στεφανοβίκειο.

 ‘’Πραγματοποιήθηκε εκφόρτωση 70 ελικοπτέρων OH – 58D Kiowa Warrior και μεταφορά τους  στο Στεφανοβίκειο του Δήμου μας. Η παρουσία στο Στεφανοβίκειο, στην επίσημη τελετή παράδοσης, της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για τις εξαγωγές  Αν Κατάλντο, ενισχύει  περισσότερο το δέσιμο της χώρας μας στο αμερικανονατοϊκό άρμα , ενώ προβάλλεται πως τα Kiowa Warrior θα έχουν σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων μας στα νησιά, και στον Έβρο.

Ομως  η παραχώρηση  από τις ΗΠΑ  έγινε γιατί εξυπηρετεί την πολιτική τους σχετικά με την λεγόμενη Ενεργειακή Διαφοροποίηση της Ευρώπης, δηλαδή την παραπέρα όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους και ιμπεριαλιστικά κέντρα στον τομέα της ενέργειας.

Η αποστολή των παραπάνω ελικοπτέρων δεν είναι άλλη από την προστασία ενεργειακών "δρόμων" και κόμβων, όπως του σταθμού LNG που θα δημιουργηθεί έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, του αγωγού IGB, του TAP, καθώς επίσης και των εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα.

Στην αποστολή τους, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θα περιλαμβάνονται και περιοχές των Σκοπίων και της Βουλγαρίας και αυτό αποδεικνύεται και  εντάσσεται στην πρόθεση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με ελικόπτερα και άλλες χώρες των Βαλκανίων Αλβανία, Βοσνία, Κροατία, και Σκόπια.

Η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στο Στεφανοβίκειο θα εξελιχθεί σε μετατροπή όλης της περιοχής μας, της Ν. Ιωνίας, της Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου, ως τη Λάρισα  σε  απέραντη Αμερικανονατοική βάση. Το αντιλαμβανόμαστε καθημερινά με το να υπερύπτανται πάνω απ τα κεφάλια μας τα ως άνω κτλ ελικόπτερα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας μας σε ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

-Ζητάμε  να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους γειτονικούς  λαούς.
-Δεν επιτρέπουμε  να μετατραπεί Μαγνησία και Λάρισα  αλλά και η χώρα μας σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με βάσεις , που δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα της, αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς.
-Αντιπαλεύουμε  τη μετατροπή της περιοχής μας σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας και στην περιοχή μας.

Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Απόστολος Παπαϊωάννου