ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εποχικές προσλήψεις για την πυροπροστασία

Εποχικές προσλήψεις για την πυροπροστασία

Δέκα εννέα άτομα στη «γραμμή του πυρός» για την αντιπυρική περίοδο

Ειδικότερα ο δήμος σύμφωνα με πρόταση της προϊσταμένης διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών και περιβάλλοντος, θεωρεί επιτακτική ανάγκη την πρόσληψη εποχικού προσωπικού ΙΔΟΧ, για την αντιμετώπιση δράσεων πυροπροστασίας. Η αρμόδια υπηρεσία πρότεινε την πρόσληψη 19 ατόμων, εκ των οποίων οι 16 θα στελεχώσουν το τμήμα καθαριότητας, δύο άτομα θα προσληφθούν ως οδηγοί και ένας χειριστής JCB.

Τα άτομα που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν στο καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και αλσυλίων – δασών, στην αποψίλωση ξηρών χόρτων και στον καθαρισμό, την εύφλεκτη περίοδο του καλοκαιριού, σε όλες τις τοπικές κοινότητες, για την αποφυγή πυρκαγιών, διότι το υπάρχον προσωπικό του δήμου δεν επαρκεί για την κάλυψη των εν λόγω αναγκών.

Η δαπάνη που θα προκύψει από τον δήμο για τις συγκεκριμένες προσλήψεις έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Ρήγα Φεραίου οικονομικού έτους 2023, που ψηφίστηκε και εγκρίθηκε με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, και αφορά στην κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας των 19 ατόμων εκτάκτου προσωπικού για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας.

Ο δήμος που θα διενεργήσεις τις προσλήψεις είναι υποχρεωμένος να αποστείλει τον πίνακα των προσληφθέντων στο Α.Σ.Ε.Π., που θα κάνει τον έλεγχο για την τήρηση των όρων της προκήρυξης.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απόστολος Παπαϊωάννου Απόστολος δεν ενέκρινε την απόφαση, προτείνοντας η πυρόσβεση να καλύπτεται με μόνιμο προσωπικό από την Πυροσβεστική.

 

πηγή: taxydromos.gr