ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράταση για τις αιτήσεις και ουσιαστική διεύρυνση των δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Πρόταση ψηφίσματος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας της Λαΐκής Συσπείρωσης
Παράταση για τις αιτήσεις και ουσιαστική διεύρυνση των δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
 
 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας θεωρεί απαράδεκτα μικρό το χρονικό διάστημα που δόθηκε για την υποβολή των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό ανέργων – εργαζομένων μέσω της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες δικαιούχοι μέσω των συνεχών προβλημάτων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
 
Θεωρεί επίσης πολύ μικρό τον αριθμό των δικαιούχων σε μια εποχή που οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές, λόγω της μεγάλης μείωσης της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και ανέργων.
 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά από την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΔΥΠΑ, να δώσει εύλογη παράταση στην υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμού και να επιλύσει τα προβλήματα λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος.
 
Άμεσα τριπλασιασμό των δικαιούχων προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, με ουσιαστική μείωση της συμμετοχής του κατόχου σε καταλύματα και μέσα συγκοινωνίας. Δωρεάν διακοπές για τους άνεργους και τους συνταξιούχους.
Γενίκευση του κοινωνικού τουρισμού με εξασφάλιση φτηνών καλοκαιρινών διακοπών και ολιγοήμερων διακοπών στη διάρκεια του χρόνου για όλους τους εργαζόμενους- ανέργους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους.
 
Την εξασφάλιση της μηνιαίας άδειας και του επιδόματος αδείας σε όλους τους εργαζόμενους.
 
Να δημιουργηθούν νέες δημόσιες παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και ανέργων, που θα λειτουργούν όλο το καλοκαίρι δωρεάν. Δωρεάν χώροι αναψυχής (κάμπινγκ) για όλους τους νέους, με προσιτές τιμές ή και δωρεάν για τα νέα ζευγάρια, για τους άνεργους. Εδικές υποδομές για ΑΜΕΑ.
3/6/2023
 
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης
1. Τσιαπλές Αναστάσιος
2. Γκαρλιάκος Ζήσης
3. Μπακάση Βασιλική
4. Νάνος Αποστόλης