ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση ΟΛΒ στον Χρ. Μπουκώρο για απώλεια έργου για το λιμάνι του Βόλου

Αναλυτικά, η ενημέρωση από τον ΟΛΒ
Απάντηση ΟΛΒ στον Χρ. Μπουκώρο για απώλεια έργου για το λιμάνι του Βόλου

Με αφορμή τη σημερινή καταγγελία εναντίον μας, από τον βουλευτή (και εκ νέου υποψήφιο) Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, η οποία αφορά δήθεν απώλεια έργου για το λιμένα Βόλου με αφορμή επιστολή μας προς εταιρείες/πελάτες μας, που του γνωστοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Λιμενεργατών Βόλου, έχουμε να γνωρίσουμε τόσο στον καταγγέλλοντα, όσο και στον όποιον δέκτη της εν λόγω καταγγελίας τα εξής:

Είναι κατανοητή η αγωνία των υποψηφίων βουλευτών να συνδράμουν στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων τους, αλλά όλα έχουν όρια, τα οποία όταν ξεπερνιούνται προσκτούν το χαρακτήρα συκοφαντίας, η οποία στρέφεται πλέον όχι εναντίον προσώπων, με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και πεποιθήσεις, αλλά ενός «αναπτυξιακού πνεύμονα» για την τοπική οικονομία της ευρύτερης Θεσσαλίας, όπως είναι το λιμάνι του Βόλου και του φορέα διοίκησής του, δηλαδή την Ο.Λ.Β Α.Ε. Η εν λόγω καταγγελία λοιπόν χαρακτηρίζεται ως συκοφαντική, καθώς ξεπερνά την καλόπιστη κριτική, μίας ενέργειας που εμπίπτει στη συνήθη και θεμιτή επικοινωνία της Ο.Λ.Β. Α.Ε. με τις βασικές εταιρείες-χρήστες των υπηρεσιών του λιμένα, προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος δυνατός αντίστοιχος προγραμματισμός των εργασιών του εμπορικού λιμένα και να παρασχεθούν απρόσκοπτα οι αναγκαίες λιμενικές υπηρεσίες, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, που αποτελεί και την βασική περίοδο λήψης των κανονικών αδειών των εργαζομένων μας. Παραθέτουμε αυτολεξεί το κείμενο της εν λόγω επιστολής μας σε επίρρωση των προαναφερόμενων.

"ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός παροχής λιμενικών εξυπηρετήσεων στον εμπορικό λιμένα, κατά τη θερινή περίοδο.

Αξιότιμοι Κύριοι

Λαμβάνοντας υπόψη τις εν γένει λειτουργικές ανάγκες του εμπορικού λιμένα Βόλου και ιδιαίτερα την αναγκαιότητα βέλτιστου προγραμματισμού της λιμενικής εξυπηρέτησης των πλοίων σας, αλλά και συναφώς της εργασίας του προσωπικού μας, παρακαλούμε θερμά όπως κατά το δίμηνο Ιουλίου & Αυγούστου 2019, μεριμνήσετε καταλλήλως, ώστε να αποφευχθούν, κατά το δυνατόν, αιτήματα παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης των διακινούμενων φορτίων προς τις αρμόδιες οργανικές μονάδες της Ο.Λ.Β. Α.Ε., σε ημερομηνίες που συμπίπτουν με ημέρες Σαββάτου, Κυριακής & αργιών.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία σας, προκειμένου να καταστεί ευχερής και απρόσκοπτη, η παροχή των αναγκαίων λιμενικών υπηρεσιών στα φορτία σας, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο μας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση."

Ο κ. Μπουκώρος είναι αλήθεια ότι δεν μας είχε συνηθίσει σε "εχθρικές" συμπεριφορές, ενώ επιδείκνυε, κατά κανόνα, διάθεση συνεργασίας με τη διοίκηση του λιμένα, με την οποία άλλωστε έχει ανοικτούς "διαύλους" επικοινωνίας. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα τον καθιστά, κατά τεκμήριο, γνώστη της εύλογης πρακτικής της ακρόασης και της θέσης της άλλης, της καταγγελλόμενης εν προκειμένω, πλευράς της Ο.Λ.Β. Α.Ε., εάν βέβαια αποσκοπεί κανείς σε υγιή και ουσιαστική στόχευση και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων, που δεν αντέχουν σε ορθολογική κριτική, αλλά εμφορούνται πολιτικής εμπάθειας εναντίον της Κυβέρνησης στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται ακόμη κάποιοι.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη στάση αυτή του αξιοτίμου κ. βουλευτή, αλλά και για τη στάση του προσώπου ή των προσώπων που υποδαυλίζουν αυτή τη συκοφαντική πρακτική, έχοντας κατά νου να την υπηρετήσουν δουλοπρεπώς, αναμένοντας "ευπειθώς" τα αντίστοιχα οφέλη. Είναι γνωστοί οι φορείς αυτών των νοοτροπιών σε μας, πλην όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Διοίκηση της Ο.Λ.Β. Α.Ε. θα συνεχίσει να ασκεί απρόσκοπτα το έργο της, με χρηστό τρόπο, τον οποίο επιβεβαιώνουν οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας και θα τους συμβουλεύσει να μην βιάζονται, καθότι ο βιαζόμενος σκοντάφτει ενίοτε.

Θέλουμε να δηλώσουμε έναντι οιουδήποτε, ο οποίος διακατέχεται αντίστοιχων διαθέσεων, ότι η Ο.Λ.Β. Α.Ε. θα κινηθεί νομικά εναντίον οιουδήποτε στοχεύει στην κατασυκοφάντηση της ίδιας και του επιτελούμενου έργου της, προστατεύοντας τα αυτονόητα νόμιμα συμφέροντά της. Η Διοίκησή της, θα πράξει, όπως και μέχρι σήμερα, τα δέοντα, μακριά από μικροκομματισμούς, πολιτικά παιχνίδια και κάθε τι που κινείται εκτός των ορίων της νομιμότητας και των καθηκόντων που τις έχουν ανατεθεί.