ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Ταλαιπωρία μαθητών λόγω της κατάρρευσης της τράπεζας θεμάτων με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Δημήτρη Τσιμπανάκου
Ταλαιπωρία μαθητών λόγω της κατάρρευσης της τράπεζας θεμάτων με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ

Για άλλη μια μέρα εκατοντάδες μαθητές του Λυκείου ταλαιπωρήθηκαν στις ενδοσχολικές εξετάσεις λόγω της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων.

Φάνηκε έτσι ανάγλυφα ότι η κυβέρνηση της Ν. Δ. έκανε στην Παιδεία επιφανειακές «αλλαγές» με σκοπό την προβολή του δήθεν μεταρρυθμιστικού της προσώπου. Προφανώς και δεν έχει καμία ευθύνη η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας για την καθυστέρηση των εξετάσεων σε όλα τα λύκεια της χώρας, εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει κατ’ επανάληψη το γεγονός της μη αναβάθμισης στις ψηφιακές πλατφόρμες της εκπαίδευσης και την ουσιαστική εγκατάλειψη του ψηφιακού σχολείου. Κανείς όμως από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επί Υπουργίας κας Κεραμέως δεν άκουγε κανένα μέσα στην «αυτάρκειά» της. Προβάλει ως επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση της ψηφιακής λειτουργίας σε όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, αλλά και η απόδοση ευθυνών για τη δοκιμασία των μαθητών.

Πιο διαβασμένα