ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ραντεβού με τους λογοθεραπευτές 

Την Δευτέρα 29  Μαΐου και  την Πέμπτη 1 Ιουνίου κατά τις ώρες 12:00 – 16:00 στο πλαίσιο της εβδομάδας πρόληψης παιδιού και εφήβου που διοργανώνεται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Ραντεβού με τους λογοθεραπευτές 

                                           ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΙΙΔΙΟΥ

                              29/5/2023 –  02/06/2023  και  ώρα  12:00  -16:00μ.μ.

                                 στο χώρο του ΚΑΠΗ στον πεζόδρομο του Βελεστίνου

                                         Ραντεβού με τους λογοθεραπευτές 

            την  ΔΕΥΤΕΡΑ 29   Μαΐου και   την   Πέμπτη   1 Ιουνίου 2023 και  ώρα 12:00 – 16:00.

Με αφορμή την πρωτοβουλία για την εβδομάδα πρόληψης παιδιού και εφήβου που διοργανώνεται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδας είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ώστε να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κατευθύνει σε θέματα σχετικά με διαταραχές λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης.

Οι λογοθεραπευτές θα είναι εκεί για να συζητήσουν με τους γονείς ζητήματα που τους απασχολούν σε ότι αφορά το λόγο (προφορικό ή γραπτό), την άρθρωση και την επικοινωνία. Δίνεται η δυνατότητα, στους γονείς που επιθυμούν, να γίνουν μικρές αξιολογήσεις (screening test) στα παιδιά τους. Μετά από τη mini αξιολόγηση οι γονείς θα ενημερωθούν για την εικόνα του παιδιού και θα δοθούν κατευθύνσεις, εάν κριθεί απαραίτητο. Τα screening test αφορούν αρθρωτικές δυσκολίες (δυσκολεύεται να προφέρει έναν ήχο), φωνολογικές δυσκολίες (μπερδεύει τους ήχους φ-θ στον προφορικό και ίσως και στο γραπτό λόγο) και γνωστικές δυσκολίες (μνήμη-λεξιλόγιο- κατανόηση) που ίσως να αντιμετωπίσει το παιδί.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση οι γονείς μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλ 2425023794