ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ο Άκης Καλαμαράς

Υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Μαγνησίας με τον Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία θα είναι ο Ευάγγελος (Άκης) Καλαμαράς
Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ο Άκης Καλαμαράς

Το βιογραφικό του:

Ο Άκης Καλαμαράς είναι ο νεότερος υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Γεννημένος στο Βόλο το 1985, γιος του Θανάση Καλαμαρά (πρ. προϊσταμένου στην ΟΛΒ Α.Ε.) και της Άννας Δημητριάδου (πρ. υπαλλήλου στο Νοσοκομείο Βόλου).

Είναι πτυχιούχος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων (Τ.Ε.) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με αντικείμενο την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Από το 2016 είναι υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι, "Η Προοπτική Διερεύνηση ως μέθοδος χάραξης Περιφερειακής Πολιτικής". Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου σχετικά με τη Δημοκρατία και την Οικονομία, το ρόλο της ηγεσίας στη Διεθνή Πολιτική και Στρατηγική και το νέο παράδειγμα πολιτικής στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Επίσης έχει συμμετάσχει σε συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής με θέμα "Κρίση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη".

Στον πρόσφατο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση συνέβαλε σε συλλογική πρόταση σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία, ενώ έχει συμμετάσχει και σε συζήτηση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου αναφορικά με τη συμμετοχή των πολιτών στη συνταγματική αναθεώρηση. Έχει εργαστεί κατά το παρελθόν σε τεχνικά γραφεία στον τομέα της μελέτης και επίβλεψης κατασκευών ιδιωτικών έργων και μέχρι πρόσφατα ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων.

Την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε γραμματέας της ΠΑΣΠ του ΤΕΙ Λάρισας και το 2010 υπεύθυνος οργανωτικού της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας. Από το φθινόπωρο του 2012 είναι οργανωμένο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και το Σεπτέμβριο του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.