ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Ενώνουμε τους Έλληνες, κάνουμε πράξη την Αλλαγή! 

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Ενώνουμε τους Έλληνες, κάνουμε πράξη την Αλλαγή! 

 

Πριν τρεις ημέρες οι πολίτες έδωσαν ξεκάθαρα μηνύματα. Το πιο ισχυρό είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μια αξιόπιστη προοδευτική δύναμη για να υπερασπιστεί τους θεσμούς, τη δημοκρατία, τη δίκαιη οικονομική ανάπτυξη και το ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Ο αγώνας μας ενόψει των δεύτερων εκλογών είναι, με την δύναμη των πολιτών πάντα, να είμαστε η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, ο στρατηγικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ο χρυσός χορηγός της με το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που άσκησε. Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταθεί μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η γνήσια δημοκρατική παράταξη, γιατί οι πολίτες έχουν διαπιστευτήρια του κινήματός μας. Εκπροσωπούμε τον υπεύθυνο, ρεαλιστικό λόγο. Δεν μπορεί να επιτρέψουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κυβερνά ανεξέλεγκτος, γεγονός που θα συμβεί όσο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά ψήφισαν επιπλέον 220.000 πολίτες, σε 6 περιφέρειες είναι 2η δύναμη και στο δεύτερο γύρο ζητάμε από τους πολίτες να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τον τίμιο αγώνα μας.

Στη Μαγνησία,  που παραδοσιακά τα χαρακτηριστικά της σχεδόν ταυτίζονται με τη παλιά Β΄Αθήνας για τη παράταξή μας, υπήρξε ποσοστιαία αύξηση 25%, περίπου 1800 περισσότεροι ψηφοφόροι από το 2019. Άνοδος υπήρξε σχεδόν σε όλους τους Δήμους της περιοχής, με σταθερή μεν την Σκόπελο αλλά με τη Σκιάθο να παρουσιάζει διπλασιασμό ποσοστού. 

Επί τη ευκαιρία, είναι ξεκάθαρο ότι δε θα επιτρέψουμε λοιδορίες και κατηγορίες από τα συστήματα που αντιμάχονται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ σε στελέχη μας στο νησί ή όπου αλλού. Για ενέργειες προσωπικές, ενδεχομένως στο  πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού, κατηγορήθηκαν κάποιοι χθες ότι υπέστειλαν τη σημαία. Τα μέλη μας κρίνονται από τα όργανα της παράταξης, όταν και αν χρειαστεί. Γενικότερα ωστόσο οι προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση στο ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το οποίο μαχόμαστε με μπροστάρη τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά φαινόμενα ανάδειξης στελεχών που δεν υπηρετούν το συλλογικό όραμα αλλά εποφθαλμιούν μόνο επαφή με την όποια εξουσία, τοπικά-περιφερειακά-κεντρικά. Υπάρχουν δεκάδες τέτοια παραδείγματα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Είναι σίγουρο ότι όσες και όσοι δεν θέλουν να αγωνιστούν για τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας αλλά επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το κίνημά μας για προσωπικές τους επιδιώξεις, θα βρουν μια θέση εκεί, στα κόμματα αυτά που από τη μια για όλα τους φταίει το ΠΑΣΟΚ αλλά από την άλλη κάνουν τα πάντα για να δείξουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Το λαογέννητο κίνημα του 1974 που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει ως κύριο ρόλο να υπηρετεί τον λαό και τη πατρίδα με άξονα τις σταθερές αρχές του για λαϊκή κυριαρχία, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη και πάντα με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς. Εδώ είναι το πραγματικό πολιτικό σπίτι της δημοκρατικής παράταξης.

Στις εκλογές που έρχονται σε ένα μήνα έχουμε την ευκαιρία να ενδυναμώσουμε περισσότερο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στη Μαγνησία, προασπίζοντας το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δημιουργώντας προγραμματική πρόταση για χιλιάδες κοινωνικές κατοικίες, προστατεύοντας την αγροτική γη από τα ξένα funds, συνδέοντας τον τουρισμό μας με τον πρωτογενή τομέα. Έχουμε την ευκαιρία να σπάσουμε τη μονόπλευρη και στείρα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του τόπου ασκώντας δυναμική και παράλληλα υπεύθυνη αντιπολίτευση. 

Ευχαριστούμε θερμά τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν στις 21 Μαΐου και δεσμευόμαστε να μην τους προδώσουμε ποτέ. Συγχαίρουμε όλα τα στελέχη που αγωνίστηκαν για το αποτέλεσμα αυτό  και ιδιαίτερα όλες τις υποψήφιες και όλους τους υποψηφίους για τον αγώνα τους. Η συμβολή κάθε υποψηφίου ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον συλλογικό στόχο. Θα πρέπει τώρα όλοι μαζί ξανά να αγωνιστούμε μόνο για την αναγέννηση της παράταξης, με μόνο όραμα την υπεράσπιση των πολιτών, της προάσπιση της ελληνικής οικονομίας και της δημοκρατίας μας. 

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ενωμένο, ανανεωμένο και δυνατό και ζητά να σταθεί ανάχωμα στις πολιτικές που διαλύουν την οικονομία και υποβαθμίζουν τη δημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και οι πολίτες το γνωρίζουν. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν κοντά μας και να αγωνιστούμε μαζί για να δυναμώσουμε και άλλο τη δημοκρατική παράταξη. Να γίνουμε η αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Να αφήσουμε πίσω τη διχόνοια και την τοξικότητα, να ενώσουμε τους Έλληνες και να κάνουμε μαζί πράξη την Αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος. Ελάτε όλοι μαζί να χτίσουμε το Κίνημα της Αλήθειας!

Πιο διαβασμένα