ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Το ΚΚΕ αποχαιρετά την Σπυριδούλα Μπαρούτη

Το ΚΚΕ αποχαιρετά την Σπυριδούλα Μπαρούτη

 

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ αποχαιρέτησε την συναγωνίστρια Σπυριδούλα Μπαρούτη, την «κυρία Λούλα», όπως απλά την αποκαλούσαμε. Η θλίψη όλων είναι μεγάλη.

Αποχαιρετήσαμε μια γυναίκα, που τέσσερις δεκαετίες στάθηκε συνοδοιπόρος του κόμματος. Συμμετείχε σε όλες τις δράσεις του κόμματος και του κινήματος, πάντα παρούσα στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα του λαού. Η κυρία Λούλα δεν έλειπε ποτέ. Ήταν σε όλες τις πορείες και τις συγκεντρώσεις, σε όλες τις εκδηλώσεις. Με το κόμμα, με το Σύλλογο Γυναικών, με το κίνημα της ειρήνης, στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τη διέκρινε η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα, η συνέπεια και η σταθερότητα. Πάντα με το χαμόγελο και με αισιοδοξία ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.  Ακόμη και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε στα 92 της χρόνια δεν τη σταματούσαν, δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τη δράση της.

Αποτελούσε παράδειγμα για όλους τους νεότερους συντρόφους και συναγωνιστές. Γιατί έκανε «το σωστό»! Γιατί έτσι έλεγε η κυρία Λούλα. Ακόμη και τις τελευταίες μέρες της ζωής της έλεγε ότι «σε όλη μου τη ζωή έκανα το σωστό».

Θα τη θυμόμαστε για πάντα! Καλό της ταξίδι!

 

Πιο διαβασμένα