ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

"Αποκαλύψεις… για να κλιμακωθεί η επίθεση στον λαό"

"Αποκαλύψεις… για να κλιμακωθεί η επίθεση στον λαό"
Των υποψηφίων με το ΚΚΕ (μ-λ); Γρηγόρης Ανδρεάτος – Μανώλης Βλαχοσταμάτης – Ελένη Κουτσιμπού
 
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές «βαριά» ονόματα του συστήματος όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Στουρνάρας προχωρούν σε αποκαλύψεις για τα «στενά δημοσιονομικά πλαίσια» που δεν πρέπει να διαταραχθούν από «λαϊκίστικες εξαγγελίες» των βασικών αστικών κομμάτων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.
 
Μάλιστα ο διοικητής της ΤτΕ κάνει λόγο για πράγματα που λέγονται προεκλογικά και δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, καθώς θα ξεπεράσουν κατά πολύ τον λεγόμενο δημοσιονομικό χώρο. Από την άλλη ο πρώην υπουργός οικονομικών επί Σημίτη, στην ανοικτή επιστολή του στα αστικά κόμματα τους προειδοποιεί να σταματήσουν να παρουσιάζουν ρόδινη την οικονομική κατάσταση της χώρας και να σταματήσουν τις ανεύθυνες εξαγγελίες που μπορεί να οδηγήσουν σε νέα χρεοκοπία.
Κοινή τους βάση ότι δεν περισσεύει τίποτα για τον λαό. Το ασφυκτικό πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας μέχρι το 2060 επιβάλλει συνεχή λιτότητα για μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και περιορισμούς σε όλες τις κοινωνικές δαπάνες, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή του χρέους στους δανειστές – ληστές.
 
Για τους εκπροσώπους του συστήματος η μόνη «ρεαλιστική» προοπτική είναι η ενίσχυση των επενδύσεων, η ενίσχυση δηλαδή του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του, το ξεπούλημα όλων των υποδομών και του πλούτου της χώρας, η ιδιωτικοποίηση βασικών αγαθών. Και η επίτευξη αυτών των στόχων απαιτεί «σταθερότητα» και «κυβέρνηση μακράς πνοής» για να επιβληθεί πάνω στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών.
 
Αποκαλύφτηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτό που θα καθορίσει την πολιτική της οποιασδήποτε αστικής κυβέρνησης διαμορφωθεί μετά τις εκλογές, είναι τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που έχουν επιβληθεί και στα οποία οι εκπρόσωποι του συστήματος συστήνουν πλήρη υποταγή .
Αποκαλύφτηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το χρέος που έχει γίνει θηλιά στον λαιμό για τον λαό και τη χώρα, συνεχώς αυξάνεται, παρά την «ανάπτυξη» που διαλαλεί ο Μητσοτάκης και το «μαξιλάρι» που άφησε ο Τσίπρας. Και αποτελεί εργαλείο στα χέρια των ιμπεριαλιστών πατρώνων για την επιβολή αντιλαϊκών πολιτικών.
 
Αποκαλύφτηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η εξαρτημένη ντόπια καπιταλιστική οικονομία με την σαθρή παραγωγική βάση ,παράγει μόνο χρέη που φορτώνονται στον λαό και αποδίδει κερδοφορία μόνο για την κεφαλαιοκρατία. Η μεταφορά του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι από τα «κάτω προς τα πάνω» και «από μέσα προς τα έξω» από την χώρα αποτελούν την απαρέγκλιτη κατεύθυνση στην οποία οφείλουν να υποταχθούν και να υπηρετήσουν όλα τα αστικά κόμματα.
Όμως οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ αλλά συνεχίζονται και σε άλλα «επιμέρους» ζητήματα.
 
Αποκαλύφτηκε ότι το νέο επικουρικό ταμείο ασφάλισης (ΤΕΚΑ) που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ σαν «κουμπαρά της νέας γενιάς» παίχτηκε σε repos για τον διακανονισμό του χρέους, φανερώνοντας ότι η κοινωνική ασφάλιση για το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης έχει «αξία» μόνο για χρηματοπιστωτικά παιχνίδια για αυτό θέλουν να την παραδώσουν ολόκληρη στο κεφάλαιο.
 
Αποκαλύφτηκε ότι η απόκτηση τις επενδυτικής βαθμίδας , για την οποία τόσες θυσίες πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι , αφορά μόνο τις κεφαλαιοκρατικές επιχειρήσεις μέσα και έξω από την χώρα για την «βεβαιότητα» κερδοφορίας που θα εξασφαλίζουν οι επενδύσεις τους. Και αυτή την βεβαιότητα μπορούν να την εξασφαλίσουν οι αντεργατικοί νόμοι και η καταστολή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
 
Οι αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησαν σημαίνοντα στελέχη του ντόπιου συστήματος φανερώνουν ότι η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική αποτελεί την μόνη σταθερή γραμμή που είναι αποδεκτή από τα κέντρα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ και στην οποία πρέπει να ευθυγραμμιστούν απόλυτα όλοι οι επίδοξοι κυβερνητικοί διαχειριστές.
 
Ταυτόχρονα όμως φανερώνουν και τον δρόμο που έχουν μπροστά τους ο εργαζόμενος λαός για να αντιπαλέψουν τις χειρότερες μέρες που έρχονται με ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΓΩΝΑ..
 
Σε αυτόν τον δρόμο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ καλεί το ΚΚΕ(μ-λ) τους εργαζόμενους και την νεολαία. Ζητάμε με την συμμετοχή και με την ψήφο τους να στηρίξουν και να δυναμώσουν αυτή την κατεύθυνση.

Πιο διαβασμένα