ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση προέδρου Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη για δηλώσεις Κατρούγκαλου

Δήλωση προέδρου Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη  για δηλώσεις Κατρούγκαλου

Οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου για επαναφορά κρατήσεων στο 20% του ετήσιου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης γεμίζουν, αν μη τι άλλο, ανησυχία την επιχειρηματική κοινότητα.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες, τα τελευταία 13 χρόνια προσπαθούν να σηκώσουν ανάχωμα στην πλημμύρα των καθημερινών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων και ο περιβόητος «Νόμος Κατρούγκαλου» που επέφερε καίριο πλήγμα στα συνταξιοδοτικά και στις ασφαλιστικές εισφορές.  

Ο ίδιος άνθρωπος, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, επανέρχεται με μία νέα πρόταση που θα επιφέρει την τελειωτική εξόντωση όλων των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Κάθε πισωγύρισμα σε λογικές υπερφορολόγησης του επαγγελματία, «ώστε να προστατευθούν μισθωτοί και εργαζόμενοι» αποτελεί θανάσιμο πλήγμα σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που προσπαθεί να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, για να κρατηθεί όρθια η εθνική μας οικονομία.

Για μας, όλους τους επαγγελματίες που ακόμη προσπαθούμε να σηκώσουμε κεφάλι, αποτελεί «κόκκινο πανί» η συγκεκριμένη πρόταση και θα μας βρει απέναντι της.

Καλούμε κάθε πολιτικό αρχηγό που ζητά την ερχόμενη Κυριακή 21 Μαΐου από τον Έλληνα φορολογούμενο την ψήφο του, να πάρει θέση στο ζήτημα.