ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Απόστολος Καναβός: "Η Νέα Ιωνία δείχνει τον δρόμο της Νέας Αλλαγής"

Απόστολος Καναβός: "Η Νέα Ιωνία δείχνει τον δρόμο της Νέας Αλλαγής"

Στην Νέα Ιωνία μίλησε χθες ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Απόστολης Καναβός, στην τελευταία ουσιαστικά ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για την φετινή προεκλογική περίοδο. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου

Κατά την διάρκεια της ομιλία του ο κ. Καναβός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στους στόχους του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα της χώρας, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η προσέλευση των πολιτών και η στήριξη που φαίνεται να λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ίδιος, από τους πολίτες της Νέας Ιωνίας αποτελούν το ηχηρότερο μήνυμα στήριξης του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ιδιαίτερα στους ισχυρούς συμβολισμούς και την ισχυρή σύνδεση της Νέας Ιωνίας με την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και των δημοκρατικών αγώνων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Δεν επέλεξα τυχαία τη Νέα Ιωνία για να κλείσω, ουσιαστικά τον προεκλογικό μου αγώνα. Την Νέα Ιωνία της προσφυγιάς, του μόχθου, την Νέα Ιωνία των προοδευτικών αγώνων, τη Νέα Ιωνία, των Μικρασιατών και των Ποντίων, που με την ελεύθερη σκέψη και τη δημιουργικότητά τους μας δίδαξαν πολλά. Η προσφυγική προέλευση του πληθυσμού της Νέας Ιωνίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής”.

Στάθηκε επίσης αλλά καισ την στενή σύνδεση που το ΠΑΣΟΚ έχει με το προσφυγικό στοιχείο, τους Μικρασιάτες και τους Ποντίους Πρόσφυγες, με τους οποίους το ΠΑΣΟΚ συνδέεται πολύ στενά. “Εμείς, με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου, πριν 28 χρόνια πετύχαμε τη θεσμική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Βουλή των Ελλήνων. Σήμερα, ως παράταξη, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και διεκδικούμε τη Διεθνή καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Το οφείλουμε στις εκατοντάδες χιλιάδες ομοεθνείς, που εξοντώθηκαν απάνθρωπα.

Εμείς, το 1998, καθιερώσαμε την 14η του Σεπτέμβρη, χάρη στην πρόταση του Γιάννη Καψή, του Γιάννη Διαμαντίδη και του Γιάννη Χαραλάμπους, ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας από το Τουρκικό Κράτwο αποτίοντας  τον ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς και τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας”.

Παράλληλα, ο κ. Καναβός κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την νέα προσπάθεια που το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ο Πρόεδρος του ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα για την Νέα Αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος και η εγκαταλελειμμένη ελληνική περιφέρεια.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία επίθεση ενάντια στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έφεραν την Μαγνησία στα σημερινά επίπεδα εγκατάλειψης καλώντας του παρισταμένους να βάλουν ένα τέλος στη σημερινή κατάντια και να δώσουν την δύναμη στο ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει καλύτερες προοπτικές για το μέλλον και τους πολίτες της.

Τον κ. Καναβό προλόγισε ο πρ. Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παύλος Μαβίδης, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, την αγωνιστικότητα αι το ήθος του Αποστόλης Καναβού, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Νέας Ιωνίας, Γιάννης Καουνάς και Δημήτρης Ρϊζος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Θανάσης Παπαδημόπουλος και ο Πρόεδρος των εργαζομένων της ΑΓΕΤ, Νίκος Ζυγούρης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Κουτσούκος, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Πολίτης και πλήθος κόσμου.

Πιο διαβασμένα