ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

"Με πιο δυνατό ΚΚΕ, θα χαμογελάσει ο λαός, θα ανοίξουν νέοι δρόμοι για την λαϊκή αντεπίθεση!"

"Με πιο δυνατό ΚΚΕ, θα χαμογελάσει ο λαός, θα ανοίξουν νέοι δρόμοι για την λαϊκή αντεπίθεση!"

Ηχηρό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στάλθηκε από την πλατεία Λαμπράκη στη Νέα Ιωνία, με την μαζική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων και νεολαίας, στη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βασίλης Μεταξάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας και υποψήφιος βουλευτής.

Στην ομιλία του, τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα της κάλπης για το λαό δεν είναι ποια κυβέρνηση θα προκύψει, μιας και όποια κι αν είναι, είτε μονοκομματική είτε κυβέρνηση συνεργασίας, ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αυτή θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.

Το πραγματικό δίλημμα για τον λαό είναι να είναι ισχυρή η δύναμη εκείνη που και αυτή την τετραετία απέδειξε ότι βρίσκεται απέναντι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτους τους, τις κυβερνήσεις, τις ενώσεις τους. Που βρίσκεται στο πλευρό του λαού, των αγωνιών και των αγώνων του. Και αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ απέδειξε στην πράξη ότι στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων, ενάντια και σε αυτή την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, που ήρθε να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μπροστά σε κάθε αγώνα, σε χώρους δουλειάς, κλάδους, στους βιοπαλαιστές αγρότες, στους επαγγελματίες, στους φοιτητές και μαθητές. Ήταν καρφί στο μάτι και αυτής της κυβέρνησης.

Για τον λόγο αυτόν έχει κάθε λόγο να αποκαλύπτει και το κάλπικο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο για άλλη μια φορά, όταν έχει κοινό πρόγραμμα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Μόλις πριν λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε και επίσημα με το μέρος των σκοταδιστικών δυνάμεων που ζητάνε την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και όπως ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας «συζητάει» την ίδρυση μη κρατικών, δηλαδή ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αυτά που έλεγε η ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Που έχουν σηκώσει μαζικούς φοιτητικούς αγώνες οι οποίοι έχουν αποτρέψει την εξέλιξη.

Εδώ στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στη Νέα Ιωνία, ο λαός γνωρίζει αυτό το κοινό πρόγραμμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Με τους αμερικανονατοϊκούς που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα από τα σπίτια μας, στο Γεωργούλα, παραδίνοντας γη και ύδωρ για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κάνοντας στόχο τις γειτονιές μας, γιατί αυτό απαιτούν οι ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι εφοπλιστές και το κεφάλαιο. Αν μπορούσαν θα σηκώνονταν από τον τάφο τους οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας της Νέας Ιωνίας, εκείνοι που πολέμησαν τους αμερικάνους σε πόλεις και βουνά, στις πλάτες των οποίων ο στρατός των ΗΠΑ «δοκίμαζε» τις βόμβες ναπάλμ πριν από 70 και πλέον χρόνια.

Με την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, που αν και προεκλογικά, πριν το 2015, μίλαγε για «σκάνδαλο», όταν έγινε κυβέρνηση, αποδείχτηκε βασιλικότερος του βασιλέως, δίνοντας αδειοδοτήσεις μέχρι και την τελευταία μέρα πριν να παραδώσει τη σκυτάλη στη ΝΔ.

Καλούμε κάθε τίμιο αγωνιστή, ριζοσπάστη, αριστερό, να μην ψηφίσει του κορυφαίους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τους έχει στα ψηφοδέλτιά του. Εκείνους που λέγανε «αυτοάμυνα» τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, μιλούσαν για ζαρντινιέρες πάνω στις οποίες πέφτουν οι φοιτητές όταν τα ΜΑΤ επιτίθονταν στα συλλαλητήρια, βάζανε την υπογραφή τους στη διαθεσιμότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Μπορείτε να εμπιστευτείτε το ΚΚΕ! Ξέρετε ότι έστω και αν δεν συμφωνείτε σε όλα, θα στηρίξετε τη δύναμη που μπορεί να τους αντιπαρατεθεί, να εκφράσει και τις δικές σας αγωνίες, να δώσει ελπίδα στο λαό.

Κάντε το όπως οι φοιτητές! Που πριν λίγες μέρες έβγαλαν πρώτη δύναμη την παράταξη που στηρίζει η ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, την Πανσπουδαστική!

Με πιο δυνατό ΚΚΕ, θα χαμογελάσει ο λαός, θα ανοίξουν νέοι δρόμοι για την λαϊκή αντεπίθεση!

Πιο διαβασμένα