ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Με αναφορά στο Στεφανοβίκειο η παρουσίαση του ψηφοδελτίου ΚΚΕ Μαγνησίας

Με αναφορά στο Στεφανοβίκειο η παρουσίαση του ψηφοδελτίου ΚΚΕ Μαγνησίας

Τους υποψήφιους βουλευτές για το νομό Μαγνησίας παρουσίασε σήμερα το ΚΚΕ, ενώ ο γραμματέας της ΤΕ Βασίλης Μεταξάς, αρχικά είπε τα εξής:

Επιτρέψτε μας να ξεκινήσουμε με μια αναφορά στη σημερινή εκδήλωση με αφορμή την επίσημη παραλαβή των ελικοπτέρων, που αγοράστηκαν απ’ τα παροπλισμένα αποθέματα του Αμερικανικού στρατού, στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, όπου και προσκαλεσμένοι ήταν ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ και η αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κατάλντο. Πρόκειται για έναν επιπλέον κρίκο σε μια βαριά αλυσίδα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φοράει στο λαιμό του λαού μας και ιδιαίτερα στο λαιμό των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας.

Δένει με αυτή την αλυσίδα σφιχτότερα την περιοχή της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και συνολικά τη χώρα μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη Ρωσία, γενικότερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας και ευρύτερα. Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο με την ΑΟΖ, στο Ιράν έχουν την υπογραφή των μονοπωλιακών ομίλων και σε αυτές τις εξελίξεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και προχωράει παραπέρα. Βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας. Καθιστά την περιοχή μας και όλη τη χώρα πολεμικό στόχο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βαφτίζοντας ξεδιάντροπα την πολιτική της `αριστερή` και `προοδευτική`.

Προκαλεί, γιατί παρουσιάζει την πολιτική της ως δικαίωση της πάλης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και των θυσιών χιλιάδων αγωνιστών, που σύρθηκαν σε ξερονήσια και εκτελεστικά αποσπάσματα, επειδή ύψωσαν ανάστημα ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ. Καλούμε όλους τους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκράτες να σκεφτούν σοβαρά και όσοι ακόμη δεν έχουν απορρίψει τις αυταπάτες και την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνουν τώρα, στηρίζοντας το ΚΚΕ.

Να τιμωρήσουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποκοιμίσει, να τους κρατάει δέσμιους στη ΝΑΤΟική στρούγκα, καλώντας τους ξεδιάντροπα να πουν `καλώς ήρθε το δολάριο…`. Όπως ακριβώς κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι υπόλοιποι. Η κατάσταση αυτή είναι ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και εκλογικά στις ερχόμενες εκλογές. Ώστε την επόμενη μέρα, με νέα ορμή να ριχτούμε στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, που θα στοχεύει στην απεμπλοκή της χώρας μας απ’ τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, για να ανοίξει ο δρόμος, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.

Δεν υπάρχει πεδίο, μέτρο, λαϊκό πρόβλημα που να μην έχει την κοινή υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Λέμε στον καθένα και στην καθεμιά σας: Με την ψήφο σου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου μπορείς να δώσεις δύναμη στη δική σου φωνή, στη φωνή της οικογένειάς σου. Ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ είναι η δύναμή σου την επόμενη μέρα. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι ποια κυβέρνηση θα μπαστακωθεί στο σβέρκο σου. Η όποια κυβέρνηση, είτε ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, μόνοι τους ή με συμπληρώματα τύπου ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει ήδη καθορισμένο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Είναι η εφαρμογή των μεταμνημονιακών νόμων, είναι η τήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας και των ματωμένων πλεονασμάτων κάτω από τη μόνιμη επιτήρηση εντός της Ε.Ε., η εξασφάλιση επιπλέον προνομίων στους επιχειρηματικούς ομίλους με χτύπημα στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, το βάθεμα της συμμετοχής της χώρας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην περιοχή κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ. Ο δικός τους δρόμος είναι προδιαγεγραμμένος.

Θα είναι χαμένη η ψήφος σου αν επιλέξεις ποιος θα είναι κυβέρνηση για να τον προχωρήσει. Μια τέτοια επιλογή θα στραφεί εναντίον σου την επομένη των εκλογών. Για τον λαό, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματα, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής. Τη συντηρητική πολιτική, με όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν και από κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της ;αριστεράς` και της `προόδου`.

Δεν μπορούν να οργανώσουν και να προωθήσουν στο ελάχιστο τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του λαού και μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από αυτήν στους δρόμους της πάλης, εκεί όπου όλα τελικά κρίνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τις καλύτερες υπηρεσίες στο σύστημα. Νεκρανάστησε με την πολιτική του και την τακτική του όλο το παλιό σάπιο πολιτικό σύστημα, τμήμα του φιγουράρει στα «αριστερά» ψηφοδέλτιά του, όπου το «προοδευτικό» του μέτωπο περιλαμβάνει την Παπακώστα που αποκαλούσε τους μετανάστες κατσαρίδες, τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, το βαθύ ΠΑΣΟΚ της μίζας. Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί το να μπανοβγαίνει η κ. Χρυσοβελώνη με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε σπίτια αριστερών ανθρώπων και να ζητά να την ψηφίσουν για να μην έρθει η δεξιά!

Έχει δυσφημίσει την έννοια της προόδου, της αριστεράς. Βαφτίζει προοδευτικά τα αντιλαϊκά μέτρα, την αντεργατική επίθεση, την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ. Βαφτίζει αριστερή την πολιτική που φέρνει τους αμερικανονατοϊκούς στο Γεωργούλα και στο Στεφανοβίκειο. Έχει το θράσος να ζητάει την ψήφο οικογενειών που έχουν δώσει το αίμα τους για να έχει κατακτήσεις το εργατικό κίνημα, που εξορίστηκαν και εκτελέστηκαν με τα αντικομμουνιστικά δόγματα των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Το ΚΚΕ αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις. Είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα. Είναι το Κόμμα που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Είναι εκείνο που αποτέλεσε πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Καταθέτει προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων. Ξέρεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει να έχει η Μαγνησία κομμουνιστή βουλευτή. Ξέρεις πως όταν έχεις κάποιο πρόβλημα στη δουλειά σου και θες πραγματικό στήριγμα και όχι κάποιον να σε χτυπήσει στην πλάτη και να σε κάνει να αποδεχτείς από άλλο δρόμο τις απαιτήσεις της εργοδοσία, τότε θα στραφείς στο ΚΚΕ. Η δική σου κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!

Το ΚΚΕ είναι εκείνο που παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του λαού μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας.

Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία.

Για όλους αυτούς τους λόγους στις 7 Ιουλίου, Ισχυρό ΚΚΕ, είναι η δύναμή σου την επόμενη μέρα. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας!

Φίλες και φίλοι,

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μαγνησία για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, το ψηφοδέλτιο της ελπίδας και νίκης του λαού, απαρτίζεται από τους:

Ακριβού Μυρτώ, ιδ. Εκπαιδευτικός από την περιοχή του Αλμυρού

Ρηγάκη Κωνσταντίνα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός

Ριζόπουλος Απόστολος, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Βόλου

Ρούση – Κωτή Αγορή (Ρίτσα), πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου

Ρούσσας Γεώργιος, Πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας

Στεργίου Κωνσταντίνος, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας `Μ. Παπαρήγας`

Τζιουμάκης Δημήτριος, ο γνωστός ηθοποιός, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο και που είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο σηματοδοτώντας τη συστράτευση με το ΚΚΕ ανθρώπων του πολιτισμού.

Τσαλούχας Θεόδωρος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου

από ert.gr