Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου
Επίσκεψη στον Ο.Λ.Β. πραγματοποίησε κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από τον Παντελή Σκάγιαννη, πρώην πρόεδρο του Οργανισμού, και τους υποψήφιους βουλευτές και βουλεύτριες Μάνθο Δραμητινό, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ Σωκράτη Αναγνώστου, τον διευθυντή Διοικητικού, Οικονομικού και Εκμετάλλευσης του ΟΛΒ Νίκο Σακελλαριου, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Δημήτρη Μανώλη και Θανάση Μανθογιάννη, και όλες και όλους τους εργαζόμενους στα γραφεία, στο συνεργείο, στο γραφείο κίνησης, καθώς και τους υπαλλήλους υπηρεσιών ασφάλειας
Τα στελέχη του κόμματος τόνισαν πως στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είναι η απεμπλοκή από την πολιτική της υποχρεωτικής πώλησης των περιφερειακών λιμανιών και η διεύρυνση των επιλογών ανάπτυξης και ενίσχυσής τους.
Τόνισαν πως η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Β. δεν μπορεί να γίνεται χωρίς να εξετάζεται η εμπειρία από την αποτυχημένη ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Λιμένων του Πειραιά (ΟΛΠ) και της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το ωράριο εργασίας, τις πολύ χαμηλού ύψους αποζημιώσεις των υπερωριών, τους μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στην μεγάλη προσφορά των εργαζομένων καθώς και ζητήματα νομικής υφής που σχετίζονται με την αποτελεσματική λειτουργία του Οργανισμού.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι η στρατηγική για την ανάπτυξη του λιμένα Βόλου θα πρέπει να στηρίζεται σε τέσσερις άξονες / στόχους:
1. Επενδύσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα με τη μετατροπή του σε «έξυπνο» και «πράσινο» λιμάνι
2. Προστασία των εργασιακών σχέσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
3. Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος
4. Ενδυνάμωση της σχέσης λιμένα και πόλης του Βόλου.
Τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος τόνισαν επίσης πως απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του λιμανιού είναι η μεταφορά των μετοχών των Οργανισμών Λιμένων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνική
Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, η οποία έχει μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στην επιλογή των καταλληλότερων μεθόδων αξιοποίησης αλλά και δυνατότητα χρηματοδότησης των απαραίτητων επενδύσεων.