ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Βόλος: Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ξεκινά

Όπως κάθε χρόνο, στις 21 Ιουνίου η πόλη του Βόλου ετοιμάζεται να πλημμυρίσει με νότες και μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής
Βόλος: Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ξεκινά

Η φετινή χρονιά συμπίπτει με τα 20 χρόνια παρουσίας του θεσμού στην Ελλάδα και μας καλεί όλους να αποτελέσουμε μέρος της μεγάλης γιορτής.

Δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο είναι συνδιοργάνωση του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, ενώ πανελλαδικά τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Ανάπτυξης ως μια αφιλοκερδής πρωτοβουλία για την ανάδειξη της μουσικής σκηνής.

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του θεσμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής πανελλαδικά, η τοπική διοργάνωση του Βόλου κατέχει μια περίοπτη θέση ως μια από τις πιο πλούσιες σε πληθώρα εκδηλώσεων και συμμετοχής κοινού. Σκοπός είναι να έρχονται κοντά μεγάλοι και νέοι, με έναν τόνο δημιουργικότητας και ανταλλαγής ιδεών.

Μέσα στα 12 χρόνια στον Βόλο έχουμε υποδεχθεί σε υπαίθριες σκηνές πάνω από 570 σχήματα, ή αλλιώς 2.300 μουσικούς και Djs.

Η πολιτιστική αξία της διοργάνωσης παρακινεί και κρατάει δημιουργικά ενεργό το κέντρο της Ελλάδας, με νέες ιδέες και άφθονες καλλιτεχνικές δράσεις. Όλα τα είδη της μουσικής, όλες οι ηλικίες, όλες οι εκδηλώσεις χωρίς είσοδο.

Πληροφορίες στο musicdayvolos@gmail.com.