ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνάντηση Δ. Κανελλή με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας

Συνάντηση Δ. Κανελλή με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας
Συνάντηση του Δημήτρη Κανελλή, yποψήφιου βουλευτή με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας
 
Την Τρίτη 16.05.2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη του ΔΣ του ΕΣΒ Σακελάρη Γιώργο, Ζάντζο Μάξιμο, Σαμουηλίδη Έλλη & Αβαριτσιώτη Κωνσταντίνο, προκειμένου να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν τον Εμπορικό Σύλλογο και να μεταφερθούν από την πλευρά μου τόσο ως έμπορος - μέλος του ΕΣΒ, όσο κι ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, οι προτάσεις μας για αυτά.
 
Διαπιστώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό συμφωνία στα αιτήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο. Ζητήματα που όλα αυτά τα χρόνια ως μέλος του ΕΣΒ ο κ. Κανελλής Δημήτρης έχει με επιμονή αναδείξει στον τοπικό τύπο κι όχι μόνο.
Από την πλευρά των μελών του ΔΣ αναφέρθηκε ότι δυστυχώς ελάχιστοι είναι οι υποψήφιοι βουλευτές και τα κόμματα που επεδίωξαν να έρθουν σε επικοινωνία και να ενημερωθούν για τα θέματα του ΕΣΒ. Κάτι που από την πλευρά μας ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη μας προκαλεί ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, αφού διακηρυκτικά όλοι κόπτονται για τη μικρομεσαία τάξη αλλά τελικά στην πραγματικότητα δεν δείχνουν ουσιαστικό ενδιαφέρον.
 
Από την πλευρά μας ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, παρά τα όσα λέγονται για το αντίθετο, έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες, άμεσα εφαρμόσιμες & ριζοσπαστικές προτάσεις για το σήμερα, που μπορούν να επιφέρουν άμεση ανακούφιση στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και να τονώσουν την αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού.
 
Ενδεικτικά αναφέρθηκαν οι προτάσεις για μείωση του ΦΠΑ, μείωση φόρων σε μικρές επιχειρήσεις κι αυτοαπασχολούμενους, μέτρα μείωσης του πληθωρισμού, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας αλλά και οι αυξήσεις των μισθών βάσει της αυτόματης τιμαριθμικής προσαρμογής. Εκτενής ήταν η αναφορά στο σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ, όπου έγινε κατανοητό με τον πιο καθαρό τρόπο ότι δεν αφορά άλλο νόμισμα, αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο από το οποίο όλες επιχειρήσεις έχουν να κερδίσουν πολλά και σημαντικά οφέλη.
 
Διαφορετική προσέγγιση όμως παρατηρήθηκε στον τρόπο με τον οποίο όλα τα παραπάνω μπορούν και πρέπει να διεκδικηθούν. Η λογική μας ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, είναι ότι όλα τα παραπάνω οφείλουν να διεκδικούνται μέσα από συνεχείς ουσιαστικές πιέσεις προς την κυβέρνηση κι όχι με απλές καταγραφές των προβλημάτων. Επίσης για εμάς ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη αλλά και για τα μέλη μας που συμμετέχουν στον ΕΣΒ έχει τεράστια σημασία ο Σύλλογος να αποκτήσει ζωντανές, μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες που θα του επιτρέψουν να αποκτήσει και πάλι το ρόλο που αντιστοιχεί, εκπροσωπώντας πολύ περισσότερ
 

Πιο διαβασμένα