ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

"Ξεχασμένος παράδεισος το Ανατολικό Πήλιο από την Κυβέρνηση"

Αναλυτικά, η ενημέρωση από τον υποψήφιο βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής, Ιωάννη Σακκόπουλο
"Ξεχασμένος παράδεισος το Ανατολικό Πήλιο από την Κυβέρνηση"

Για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, τον περιφερειακό και τις δομές υποστήριξης της παραγωγής που έχει ανάγκη η περιοχή του Δήμου Ζαγοράς –Μουρεσίου συζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία κ. Γιάννης Σακκόπουλος, τόσο με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη όσο με την επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μαρία Σαμαρά σε διαδοχικές συναντήσεις. Ο πρωτογενής τομέας αλλά και ο τουρισμός είναι οι σημαντικότερες πηγές εισοδήματος του δήμου, με την διαφορά ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρωτοβουλία για το "πάντρεμά" τους όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη σε περιοχές με τα ίδια χαρακτηριστικά προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν ποιοτικές υπηρεσίες και οι κάτοικοι να δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και του τουρισμού. Το γεγονός ότι στην περιοχή απουσιάζουν βασικές υποδομές που είτε δεν χρηματοδοτήθηκαν, είτε δεν ολοκληρώθηκαν, αυτόματα δημιουργούνται συνθήκες καθίζησης της τοπικής οικονομίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρει επίσης τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και οι αποκαταστάσεις από τις θεομηνίες. 

"Το Ξουρίχτι, Το Πουρί, η Μακρυρράχη, η Ζαγορά, το Μούρεσι είναι οι ξεχασμένοι παράδεισοι για την παραγωγή και τον τουρισμό. Τα πολυπαραγοντικά προβλήματα δεν λύνονται με τις δυνάμεις που έχουν οι μικροί Δήμοι, όπως ο Ζαγοράς-Μουρεσίου ο οποίος πρέπει να ρυθμίσει τα του οίκου του με τους πόρους που διαθέτει, αλλά λύνονται με σχεδιασμό που η Κυβέρνηση ξέχασε να οργανώσει. Προφανώς ξέχασε τις υποχρεώσεις της γιατί το Ανατολικό Πήλιο της πέφτει πολύ μακριά.

Στην συζήτηση με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους δεσμεύτηκα πως η ποιότητα ζωής και οικονομική ανάπτυξη για κάθε χωριό θα είναι μια προτεραιότητα που δεν θα παραμεληθεί γιατί όταν οι φωτογραφίες του Ανατολικού Πηλίου κάνουν τον γύρο του κόσμου πρέπει να υποστηρίζουμε και τους κατοίκους που αγωνίζονται και μένουν σε αυτόν τον τόπο, με στήριγμα και πρότυπο τον Συνεταιρισμό ΖΑΓΟΡΙΝ".