ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η παραγωγική Ελλάδα δυναμικά μπροστά

Η παραγωγική Ελλάδα δυναμικά μπροστά

Από την Έφη Αντωνίου-Χουβαρδά

Δρ. Χωροτάκτης-Πολεοδόμος Μηχανικός

Υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία, με το πρόγραμμά της για την επόμενη τετραετία Διακυβέρνησης υποστηρίζει την παραγωγική Ελλάδα με επενδύσεις στην περιφερειακή ανάπτυξη, την καινοτομία, τη μεταποίηση και την εξωστρέφεια. Το παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας αλλάζει: Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ενισχύονται σημαντικά. Έχουμε ιστορικό υψηλό στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ύψους 55 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα εξάγει, ως ποσοστό του ΑΕΠ, περισσότερο από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Υπολογίζεται αύξηση των επενδύσεων κατά 70% έως το 2027 και διπλασιασμός δημόσιων επενδύσεων έως το 2030, ενώ αναμένεται αύξηση εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ έως το 2027 και 70% έως το 2030 με έμφαση στις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας. Στήριξη των επενδύσεων στην έρευνα και στην καινοτομία.

Παράλληλα η υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» άνω των 2 δισ. ευρώ, με έργα υποδομής σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο της χώρας θα οδηγήσει στην τοπική ανάπτυξη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα ολοκληρωμένα αναπτυξιακά σχέδια για κάθε Περιφέρεια της χώρας με στόχο τη μείωση των ενδοπεριφερειακών και διαπεριφερειακών ανισοτήτων, την άρση της απομόνωσης νησιωτικών και ορεινών περιοχών με σημαντικά κίνητρα και ενισχύσεις ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη.

Τέλος, είναι σημαντική και η ολοκλήρωση του Εθνικού και Αρχαιολογικού Κτηματολογίου. Διασφαλίζεται η ιδιωτική και δημόσια περιουσία, απλοποιούνται οι μεταβιβάσεις ακινήτων και η έκδοση όλων των αδειών για επενδυτικά σχέδια ανεξαρτήτως κλίμακας.

Πιο διαβασμένα