ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Αναύρου από το Νηπιαγωγείο Ριζομύλου

Δράση με οικολογικό μήνυμα από αθητές, γονείς και  εκπαιδευτικούς του 2ου Νηπιαγωγείου Κάρλας Ριζομύλου
Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Αναύρου από το Νηπιαγωγείο Ριζομύλου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Μαίου ο εθελοντικός  καθαρισμός της παραλίας ΑΝΑΥΡΟΥ (Ξενία) από μαθητές, γονείς και  εκπαιδευτικούς του 2ου Νηπιαγωγείου Κάρλας Ριζομύλου  στα πλαίσια του  σχεδίου δράσης της HELMEPA JUNIOR στην οποία δραστηριοποιούνται.

Η  εκπαιδευτική κοινότητα ανέλαβε δράση σαν μια συμβολική κίνηση  ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης. Τους  μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Καραβασίλη Κωνσταντίνα και Βίκυ  Τσιάκα και εκτός  από τον καθαρισμό της ακτής,οι μικροί μαθητές  μοίρασαν και αφισοκόλλησαν έντυπο υλικό με περιβαλλοντικά μηνύματα και  όλοι μαζί οι εθελοντές βροντοφώναξαν συνθήματα υπέρ της αειφόρου  ανάπτυξης.



Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA έχει σήμα τον γνωστό  γλάρο που εδώ και χρόνια υποστηρίζει «ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕ  ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ». Η υιοθεσία και ο καθαρισμός ακτής αποτελεί την  πιο δημοφιλή δράση αυτού του περιβαλλοντικού προγράμματος που από το  1993 προσφέρεται σε μαθητές ηλικίας από 5-12 ετών σε Νηπιαγωγεία και  Δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και με τη συμμετοχή 7.000 μαθητών και  εκπαιδευτικών ετησίως.

Η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων από τους μαθητές συμβάλλει στην  καλλιέργεια με βιωματικό τρόπο υπεύθυνων και ενεργών πολιτών που  υιοθετούν από νωρίς συμπεριφορές σεβασμού και προστασίας του  περιβάλλοντος που μαστίζεται από τόσα προβλήματα. Οι μαθητές  διδάσκονται πως καμία ενέργεια δεν είναι μικρή, κάθε ενέργεια, όταν  συνδυάζεται με αυτές του συνόλου, αποκτά πολλαπλάσια δύναμη.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!