ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Επικαιροποίηση για τον Ναύσταθμο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Κλήθηκε και μίλησε ο υπ. βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος
Επικαιροποίηση για τον Ναύσταθμο  στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού
Από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού όπου παρέστη ο βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιου Χρήστου Μπουκώρου

 

 

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση  επικαιροποίησε την παραχώρηση της έκτασης στην  παραλία του Αλμυρού για τη δημιουργία Ναυστάθμου. Μέχρι τη χθεσινή απόφαση οι υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού είχαν ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες που είχαν απομείνει.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση, η έκταση παραχωρείται για πέντε χρόνια και αν μέχρι τότε δεν έχει προχωρήσει το έργο της κατασκευής του Ναυστάθμου η έκταση θα επιστρέψει στον Δήμο Αλμυρού.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, κλήθηκε παραβρέθηκε και μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος,  ο οποίος είχε προτείνει τη συγκεκριμένη παραχώρηση για τη δημιουργία Ναυστάθμου.

Ο βουλευτής τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι τρεις μεγάλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή οι παρατάξεις του σημερινού δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Εσερίδη και η παράταξη της Ζωής Ράππου, συμφωνούν απολύτως με αυτές τις αποφάσεις που φέρνουν ένα μεγάλο έργο στην περιοχή του Αλμυρού. Παράλληλα, το Γενικό Επιτελείο Αλμυρού έχει διαθέσει για φέτος 3.8000.000 ευρώ για τις οριστικές μελέτες κατασκευής του Ναυστάθμου.

Τέλος,  ο υπ. βουλευτής υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του συγκριμένου έργου θα αποφέρει πολλές ωφέλειες στην περιοχή του Αλμυρού, αλλά και γενικότερα της Μαγνησίας, κυρίως οικονομικές, αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά την κατασκευή του έργου θα πραγματοποιηθεί ένας κύκλος εργασιών σε ετήσια βάση ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλλει στη μείωση της τοπικής ανεργίας, ενώ παράλληλα στελέχη που κατάγονται από την περιοχή θα μπορούν να υπηρετούν κοντά στο σπίτι τους.

Για ακόμη μία φορά το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου εξήρε tην στάση του Χρήστου Μπουκώρου η οποία υπήρξε αποφασιστικής σημασίας, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην προετοιμασία για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

 

Πιο διαβασμένα