ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

680.000 γεύματα σε μαθητές δημόσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών

Τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαράλαμπος Αραμπατζής
680.000 γεύματα σε μαθητές δημόσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών

Στο κράτος πρόνοιας που πρέπει να δημιουργηθεί για την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών, αναφέρεται με δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαράλαμπος Αραμπατζής τονίζοντας τα εξής:

Η τελευταία φορά που οι μαθητές του Βόλου έλαβαν στα Δημοτικά τα σχολικά γεύματα, ήταν τέλη Φεβρουαρίου του 2022, δηλαδή πριν δεκαέξι μήνες. Στην κορύφωση της ακρίβειας, όταν το 26% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας, τα παιδιά στο σχολείο στερούνται μια πολύ σημαντική παροχή, να μπορούν δηλαδή να τρώνε δωρεάν.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και φορείς έχουν επανειλημμένα εδώ και μήνες θέσει το πρόβλημα στο αρμόδιο υπουργείο το οποίο κωφεύει.

Είναι μια κραυγαλέα αδράνεια αλλά και αδιαφορία από πλευράς Ν.Δ. που αγνόησε τις ανάγκες των μαθητών του Βόλου. Πρόκειται, όμως και για ανικανότητα, γιατί δεν μπορεί να λύσει το θέμα βρίσκοντας άλλους τρόπους χρηματοδότησης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες 3.000 μαθητών της περιοχής μας.

Ένα πρόγραμμα σίτισης το οποίο καλύπτει μόλις ένα μικρό αριθμό μαθητών δημοτικών, όχι το σύνολο, και δίχως να περιλαμβάνει τα νήπια και προνήπια.

Οι οικονομικές συνθήκες των οικογενειών παρά το αφήγημα της Ν.Δ., έχουν επιδεινωθεί και μόνο αυτές ξέρουν πώς τα βγάζουν πέρα μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του κάθε μήνα, όταν έχουν ξεμείνει από πόρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο για το κράτος πρόνοιας και πώς θα βοηθηθούν οι οικογένειες με παιδιά.

Γι’ αυτό και προβλέπει τη δωρεάν χορήγηση 680.000 σχολικών γευμάτων καθημερινά σε όλα τα παιδιά του δημόσιου νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου. Χωρίς εξαιρέσεις ανάμεσα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, χωρίς εξαιρέσεις σε δημοτικά της πόλης και της περιφέρειας, χωρίς εξαιρέσεις ανάμεσα σε νομούς.

Στο ίδιο πλαίσιο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με διευρυμένο 10ωρο ωράριο και τη δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ,

Με πρόγραμμα και σχέδιο ερχόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες στα σχολεία και να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Ερχόμαστε για να φέρουμε τη δικαιοσύνη παντού.

 

Πιο διαβασμένα