ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Με τους εργαζόμενους του Βιολογικού Καθαρισμού η Μαρίνα Χρυσοβελώνη  

Με τους εργαζόμενους του Βιολογικού Καθαρισμού η Μαρίνα Χρυσοβελώνη   

Τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ επισκέφτηκε η τέως υφυπουργός και υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας κ. Σοφία Τρεσίντση αλλά και με τους εργαζόμενους όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τις επισημάνσεις τους και τα προβλήματά τους.

Όπως τονίστηκε κατά την συζήτηση η ανησυχία των εργαζομένων είναι η υποστελέχωση της υπηρεσίας καθότι το προσωπικό είναι ελάχιστο σε σχέση με το εύρος των υπηρεσιών που πρέπει να καλυφθεί.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Ζεμπέογλου, ενημέρωσε την τέως υφυπουργό για όλες τις εξελίξεις γύρω από την ΔΕΥΑΜΒ αλλά και τις ανησυχίες των εργαζομένων για το μέλλον της επιχείρησης και της εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για ΤΗΝ ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης αλλά και για την υποστελέχωση και την επάρκεια του προσωπικού.

Η κ. Χρυσοβελώνη από την πλευρά της ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την ουσιαστική συζήτηση που είχαν και τόνισε: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη  προσπάθησε να προχωρήσει  στην ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων. Πέρασε λίγο πριν κλείσει η Βουλή, στην κυριολεξία εν μία νυκτί , το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους και πολίτες. Η ιδιωτικοποίηση των νερών, όπου επιχειρήθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδήγησε στην αύξηση των τιμολογίων στερώντας τη φθηνή πρόσβαση στους εργαζόμενους και το λαό, στην έλλειψη συντήρησης των εγκαταστάσεων και στην υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και των υπηρεσιών διαχείρισης. Σε κάθε περίπτωση, θα είμαι δίπλα στους εργαζόμενους στηρίζοντας το έργο τους όπως κάνω χρόνια τώρα, θέτοντας πάντα τα ζητήματα που στους απασχολούν στις άμεσες προτεραιότητές μου βοηθώντας τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Πιο διαβασμένα