ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Δ. Τσιμπανάκος: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τους Λιμενικούς που βρίσκονται σε ομηρία με το σύστημα μεταθέσεων

Δ. Τσιμπανάκος: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τους Λιμενικούς που βρίσκονται σε ομηρία με το σύστημα μεταθέσεων

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό που υπηρετεί στις λιμενικές αρχές της Μαγνησίας, καθώς και για τις προτάσεις τους με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενημέρωσαν τον υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Τσιμπανάκο οι εκπρόσωποι της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Η επαναλειτουργία του λιμενικού σταθμού στον Αγ. Ιωάννη είναι ζητούμενο για την ομαλή λειτουργία της ακτογραμμής ανάμεσα σε Τρίκερι και Λάρισα και είναι από τα πρώτα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση.  Η περιοχή παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα σε σχέση με το ευρύτερο αντικείμενο ελέγχου του Λιμενικού Σώματος και σήμερα αστυνομεύεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου το οποίο απέχει 44 χιλιόμετρα, δηλαδή περισσότερο από μια ώρα απόσταση.

Άλλα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση ήταν η ανάγκη αναθεώρησης της οργανικής σύνθεσης του Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου και η ενίσχυση της υπηρεσίας με επιπλέον χερσαία μέσα, η επαρκής επάνδρωση του Λιμενικού Φυλακίου Γλώσσας, η αναθεώρηση της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης κατά 20 άτομα τουλάχιστον, η αύξηση της οργανικής σύνθεσης του Λιμεναρχείου Σκιάθου ώστε να φθάσει τα 35 άτομα από τα 29 που υπηρετούν σήμερα και ο εκσυγχρονισμός των επιχειρησιακών μέσων.

Οι λιμενικοί έθεσαν και το ζήτημα των μεταθέσεων και ο κ. Τσιμπανάκος δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί αρωγός στα αιτήματα, έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να κρατά ομήρους τους λιμενικούς και τις οικογένειές τους.

 

Πιο διαβασμένα