ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας: Τιμούμε με πράξεις την 9η Μαΐου, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και Ημέρα της Ευρώπης

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας: Τιμούμε με πράξεις την 9η Μαΐου, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και Ημέρα της Ευρώπης

Τιμούμε με πράξεις την 9η Μαΐου, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και Ημέρα της Ευρώπης

Τα ξημερώματα της 09ης Μαΐου 1945, η στρατιωτική ηγεσία της ναζιστικής τότε Γερμανίας παραδίδεται άνευ όρων στις στρατιωτικές αντιπροσωπείες Σοβιετικής Ένωσης, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τερματίζοντας τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη. Πέντε χρόνια αργότερα την ίδια μέρα, ο Ρομπέρ Σουμάν, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο, ειδικά μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Η πρόταση Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς η χώρα μας καθυστέρησε, λόγω του Εμφυλίου και των συνεπειών του, να ανέβει πάνω στο τρένο της ευρωπαϊκής ειρήνης. Τα μετεμφυλιακά προβλήματα επιλύθηκαν οριστικά από τη πρώτη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που επέφερε στη πράξη την εθνική συμφιλίωση.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύτηκε τη θέση της χώρας στην Ε.Ε. με θετικά αποτελέσματα οικονομικής σύγκλισης, την έβαλε στον σκληρό πυρήνα της, με ένταξη στην Ευρωζώνη ενώ την ίδια περίοδο κατάφερε να εντάξει στην Ε.Ε. την Κύπρο.  Είναι επίσης το ΠΑΣΟΚ, που πέτυχε να διατηρήσει τη χώρα εντός της Ε.Ε. και του Ευρώ, αποφεύγοντας τη χρεοκοπία που θα είχε πολύ χειρότερες συνέπειες για τον λαό, μετά τη καταστροφική διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για την οποία είναι κυρίως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, που ήθελε να τιμωρήσει την Ελλάδα, ενώ αρχικά συγκάλυπτε τον οικονομικό εκτροχιασμό. Δεν ξεχνάμε ότι όταν στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κυρίως σήκωνε το βάρος και ζητούσαμε πανευρωπαϊκούς μηχανισμούς αλληλεγγύης, ο κος. Μητσοτάκης και ο κος. Τσίπρας ψήφιζαν την καταστροφική επιλογή της επιστροφής στη δραχμή, ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσαν τη χώρα στην Ε.Ε. πολλές φορές με τις αντιθεσμικές συμπεριφορές τους.  Σήμερα είναι ο κος. Μητσοτάκης που παρά τις φιέστες συσπείρωσης του κομματικού του ακροατηρίου μας εκθέτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το καθεστώς παρακολουθήσεων και παράνομων λογισμικών. Η Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποκάλυψε χθες τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του «επιτελικού παρακράτους», την εργαλειοποίηση παρακολουθήσεων και παράνομων λογισμικών, για πολιτικά οφέλη, από την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας. Εγκαλείται για την εξαγωγή των λογισμικών αυτών σε ανελεύθερες χώρες, παραβιάζοντας τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Στις συστάσεις της, μάλιστα, η Επιτροπή PEGA αξιώνει από την Ελλάδα να καταργήσει όλες τις παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στο νομοθετικό πλαίσιο από το 2019 έως σήμερα, να αποκαταστήσει τις θεσμικές δικλίδες ασφαλείας των ατομικών ελευθεριών και να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Δεν ξεχνάμε όμως και τα θεσμικά παιχνίδια που έπαιξαν και οι δύο, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, όλα αυτά τα χρόνια με τους φονιάδες νοσταλγούς του Χίτλερ, μέχρι και πριν λίγες μέρες.

Οι δύο λοιπόν παράλληλοι συμβολισμοί της χθεσινής ημέρας ταιριάζουν με το πολιτικό γονιδίωμα, την ιστορική εξέλιξη και τη συνολική προσφορά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Ελληνική Δημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας τίμησε τη χθεσινή ημέρα αναφορικά με την επίσημη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, με παρουσία στη τελετή που διοργανώθηκε και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Κατάθεση στεφανιού έγινε από τη Ματίνα Πρίγκου, μέλος της Νομαρχιακής και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Σήμερα όλοι οι δημοκράτες πολίτες απαιτούν η χώρα μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της στους κόλπους της Ε.Ε. και το ΠΑΣΟΚ μιλά ξεκάθαρα για τον ρόλο της Ένωσης στις διεθνείς γεωπολιτικές συνθήκες που θυμίζουν δυστυχώς τα χειρότερα. Ένας σκληρός πόλεμος εξελίσσεται εδώ στη γειτονιά μας. Το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης αγωνίζονται έμπρακτα για δημιουργία ενιαίας ευρωπαϊκής αποτρεπτικής δύναμης και για εμπάργκο εμπορίας όπλων από τις χώρες της Ε.Ε. σε διεθνείς ταραξίες, όπως η Τουρκία. 

Πιο διαβασμένα