ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Το ΠΑ.ΣΟΚ. θα καθορίσει αποφασιστικά την πορεία της χώρας

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρη Τσιμπανάκου, για την χθεσινή πανθεσσαλική ομιλία του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νίκου Ανδρουλάκη στη Λάρισα
Το ΠΑ.ΣΟΚ. θα καθορίσει αποφασιστικά την πορεία της χώρας

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη χθες στη Λάρισα και το περιεχόμενο της ομιλίας του θύμισε στους πολίτες όλης της χώρας πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έθεσε την Ελλάδα στο κέντρο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό της και βοήθησε στην ωρίμανση της, μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Όπως όμως έδειξε η χρεοκοπία του 2010, το μόνο διακύβευμα του νέου δικομματισμού ήταν η εξαφάνιση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον πολιτικό χάρτη. Ακόμη όμως και σε αυτό το ακριβό τίμημα του πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ, οι θεσμικοί δαίμονες της χώρας δεν εξορκίστηκαν, βαθιές νοοτροπίες παρέμειναν, το πολιτικό σύστημα δεν άλλαξε συνήθειες, ο εκσυγχρονισμός δεν άπλωσε ρίζες και το κομματικό κράτος έγινε ακόμα πιο βαθύ.

Στις 21 Μαΐου το διακύβευμα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ γίνει ένα μεγαλύτερο κόμμα, αλλά αν κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης ξαναβρεί το σπίτι του και την ασφάλεια που αυτό το σπίτι παρέχει μέσα από τις πολιτικές που θα επιβάλλει το Κίνημα . Το σπίτι της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ευημερίας και της προόδου του ελληνικού λαού. Αυτό το σπίτι σφράγισε τα χρόνια της μεταπολίτευσης, που έφτιαξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ισχυρή δημόσια Παιδεία, που έδωσε δυνατότητες στο παιδί του αγρότη και του κτηνοτρόφου και ένωσε τους Έλληνες.

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας προσπάθειας για να αποκτήσει το κόμμα μας δημιουργική δυναμική, να καθορίσει και πάλι αποφασιστικά την πορεία για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να γνωρίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα προβλήματα της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Πιο διαβασμένα