ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος
Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας
Φωτογραφία από τη σημερινή συνάντηση του υπ. βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου με μέλη του Δ.Σ. του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του o υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, συναντήθηκε, σήμερα στο γραφείο του, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Στη συνάντηση τέθηκαν μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους, με βασικότερο την ανάγκη σύστασης Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «ΝΠΔΔ», το οποίο σε συνδυασμό με τη θέσπιση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον ίδιο φορέα θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην προστασία του κλάδου, καθώς έχοντας νομική μορφή διασφαλίζεται η ορθή τήρηση της νομοθεσίας και των διαδικασιών ελέγχου, κατοχυρώνονται δικαιώματα και υποχρεώσεις και καθίσταται πιο ισχυρό όργανο εκπροσώπησης.

Ο Χρήστος Μπουκώρος αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα του θέματος, διαβεβαίωσε ότι εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευθούν και στη νέα εκλογική περίοδο θα διεκδικήσει την ικανοποίηση του αιτήματος με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο, αλλά και παρεμβάσεις.

Άλλα ζητήματα που απασχόλησαν την ίδια συνάντηση είναι η μείωση ΦΠΑ στην παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών, ο οποίος βρίσκεται στο 24%, ενώ σε άλλους κλάδους υγείας βρίσκεται στο 0% και η αυστηροποίηση ελέγχων και θέσπιση επαρκούς νομικού πλαισίου σχετικά με τη διακίνηση, εμπορία και χρήση των κτηνιατρικών φαρμάκων, με στόχο τον περιορισμό περιστατικών αντιποίησης επαγγέλματος από μη κτηνιάτρους.

Απαραίτητη, επίσης, όπως τονίστηκε, είναι η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.

Η συζήτηση εκτυλίχθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα και αμφότεροι εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

 

Πιο διαβασμένα