ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής για όσους αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και του ναζισμού

Εκδήλωση τιμής για όσους αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και του ναζισμού

Από ΕΡΤ Βόλου

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου, περιελάμβαναν οι σημερινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γ. Κίτσιος

«Τιμούμε την Εθνική Αντίσταση, την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, διαβάζουμε την ιστορία μας και παίρνουμε σωστές αποφάσεις για το μέλλον», επισήμανε μεταξύ άλλων ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης εμπορίου, Γιώργος Κίτσιος.

Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Σταμανάς

Από την πλευρά του ο Ταξίαρχος Γεώργιος Σταμνάς, Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου, έκανε λόγο για ένα μεγάλο γεγονός που στιγμάτισε γενεές και γενεές και «στη μνήμη όλων αυτών που αγωνίστηκαν για να λήξει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κάναμε αυτή τη σεμνή τελετή. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι ο στρατός πάντοτε δουλεύει κι ετοιμάζεται για να αποτρέπει τους αντιπάλους μας για οποιαδήποτε επιβολή. Δουλεύουμε καθημερινά για την ειρήνη“.

Ο αντιδήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου

Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης (ΣΙΜΕΑ).

Η πρόεδρος του ΣΙΜΕΑ Αγγελική Νικολάου

δ