ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταιγίδες και χαλάζι από το απόγευμα – Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα από το ύψος της Θεσσαλίας

Χαλάει ο καιρός μέχρι και την Πέμπτη – Υποχωρεί η θερμοκρασία έως και οκτώ βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα από αύριο
Καταιγίδες και χαλάζι από το απόγευμα – Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα από το ύψος της Θεσσαλίας
φωτογραφία, Φοίβος Παπαγεωργίου / Μουσικό Βαγόνι

Με ανοιξιάτικο καιρό ξεκινά η νέα εβδομάδα και μάλιστα με αρκετή ζέστη (έως και 27 βαθμοί Κελσίου στην Αττική) μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο από το απόγευμα και στη συνέχεια όμως θα ξεσπάσουν επικίνδυνες καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια – από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια – και η θερμοκρασία σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί σε όλη τη χώρα.

Οι ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας θα συνοδεύονται από μεγάλο όγκο νερού, χαλάζι, έντονους κεραυνούς και απότομη ενίσχυση των ανέμων.

Αιτία για αυτή την εξέλιξη είναι η μετατόπιση μιας ψυχρής αέριας μάζας από τα βόρεια Βαλκάνια νοτιότερα για να συγκρουστεί πάνω από τη χώρα μας με ήδη υπάρχουσες αρκετά πιο θερμές αέριες μάζες, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Οι περιοχές οι οποίες εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν ιδιαίτερα είναι:

-Μακεδονία

-Θράκη

-Θεσσαλία

-Δυτικό – βόρειο Αιγαίο

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα και αύριο από την ΕΜΥ

Αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στη Θεσσαλία κυρίως στα ορεινά προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

πηγή: taxydromos.gr