ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Χρέος μας η διατήρηση της ιστορικής μνήμης

Στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για τον Rήγα ο Χαράλαμπος Αραμπατζής 
Χρέος μας η διατήρηση της ιστορικής μνήμης

Στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για τον Ρήγα με θέμα «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας», Ιστορία-Αρχαιολογία –Λαογραφία περιοχής Δήμου Ρήγα Φεραίου» που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο 5-7 Μαΐου 2023, παρευρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Χαράλαμπος Αραμπατζής.

Σε δήλωσή του ο ίδιος αναφέρει τα εξής: Είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρεθώ στις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για τον Ρήγα που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, του Ιδρύματος Ωνάση/Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, των ΓΑΚ και ΓΑΚ-ΙΑΜ-Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τέτοια συνέδρια με τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις και μελέτες ερευνητών, επιστημόνων, καθηγητών και άλλων μελετητών, φωτίζουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας, αναδεικνύουν στις νέες γενιές τη σπουδαία προσωπικότητα του Ρήγα Βελεστινλή και κομίζουν νέα επιστημονικά στοιχεία εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας για το παρελθόν του ιστορικού αυτού τόπου. Το Βελεστίνο έχει συνδυαστεί διαχρονικά με τον Ρήγα Βελεστινλή, συγχρόνως όμως έχει και πλούσια ιστορία σε όλο τον πέρασμα των αιώνων της ύπαρξής τους. Και είναι σημαντικό που μέσα από το συγκεκριμένο συνέδριο το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή μας, όχι μόνο διατηρείται αλλά και ενισχύεται η ιστορική μνήμη με την οποία ως οδηγό μπορούμε να θεμελιώσουμε τα βήματά μας για το μέλλον.

Τα ιδανικά που καλλιέργησε ο Ρήγας μέσα από την θυσιαστική του δράση, όπως για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα, είναι και σήμερα έννοιες που πρέπει να προστατεύουμε συνεχώς, καθώς τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Όπως τότε έτσι και τώρα ο αγώνας για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, έρχεται να μας θυμίσει ότι τις τύχες τις ορίζουμε μόνοι μας. Με όραμα και ελπίδα θα τα καταφέρουμε και ξανά.

Πιο διαβασμένα