ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Στις 9 Μαΐου 1945 υπογράφηκε  η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, τερματίζοντας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το τέρας είχε ηττηθεί, η εγκαθίδρυση  ενός ανελεύθερου καθεστώτος που θα γύριζε την ανθρωπότητα αιώνες πίσω είχε αποτραπεί, οι σύμμαχοι ήταν ενωμένοι και αναγνώριζαν ο ένας την συμβολή του άλλου, η κατεστραμμένη Ευρώπη έβλεπε το μέλλον με αισιοδοξία.

Η τεράστια συμβολή του ελληνικού λαού και της Εθνικής Αντίστασης στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, υπενθυμίζει πως η συνεργασία των λαών και ο κοινός αγώνας, αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση του εφιάλτη που γεννά η καπιταλιστική κρίση και οι ανισότητες που αυτή προκαλεί.

Το τείχος της Δημοκρατίας που ύψωσε πριν λίγα χρόνια η ελληνική κοινωνία στην δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,  στέλνοντας στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους νοσταλγούς του Χίτλερ, δείχνει πως η κληρονομιά της συντριβής του φασισμού και του ναζισμού 77 χρόνια πριν, εξακολουθεί να εμπνέει τους δημοκρατικούς αγώνες του σήμερα.

Είναι πραγματικά θλιβερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς σκοπούς την υπόθεση του αποκλεισμού των ναζί του Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υποστήριξε την πρόταση των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου- Κοντιάδη, οι οποίοι δεν ανήκουν στον χώρο  του, για αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία όσων έχουν, έστω και πρωτόδικα, καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η ΝΔ επέβαλε ένα νόμο που δίνει την αρμοδιότητα στον Άρειο Πάγο να κρίνει την συμβατότητα ενός κόμματος με την Δημοκρατία. Όπως ολοφάνερα αποδείχθηκε με τις κωμικοτραγικές εξελίξεις μετά την ψήφιση του νόμου (τροπολογία διεύρυνσης του αριθμού των δικαστών που θα έκριναν την υπόθεση, καταγγελία δικαστικού για ωμή κυβερνητική περέμβαση στην Δικαιοσύνη, έγκριση συμμετοχής στις εκλογές κόμματος στο οποίο ηγείται πρώην δικαστικός που εμφανίστηκε ως διάδοχος του Κασιδιάρη στο κόμμα του τελευταίου), η ΝΔ ήθελε να ψηφίσει ένα νόμο που δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να μπορεί μετά, με την γνωστή θρασύτητα της, να τον κατηγορεί ότι δεν συναίνεσε στις τόσο προβληματικές επιλογές της.

Η πικρή αλήθεια είναι πως είναι πολλοί οι δεσμοί που συνδέουν την Δεξιά με την ακροδεξιά. Η λατρεία του κρατικού αυταρχισμού και η προσήλωση στην εξυπηρέτηση των πολύ λίγων και οικονομικά ισχυρών αποτελεί άλλωστε την κοινή ταξική τους δέσμευση.

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαϊου είναι μονόδρομος και για το θέμα της ουσιαστικής αντιμετώπισης της απειλής που εκπροσωπούν η ακροδεξιά και οι ναζί . 

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας 

Πιο διαβασμένα